Hirdetés

Counter-Strike: Global Offensive - hibásan működik a Molotov-koktél?

|

A Counter-Strike: Global Offensive egyik gránátjával kapcsolatban már évekkel ezelőtt felfedeztek egy lehetséges bugot, de egyértelmű bizonyíték nem utal rá, hogy valaha kijavította volna a Valve.

Hirdetés

A Counter-Strike: Global Offensive egyik érdekessége a két csapat nem megegyező felszerelése, ám a terroristák Molotov-koktélja és a terrorelhárítók gyújtógránátja között korábban akadt egy látszólag nem szándékos különbség is. Vannak ráadásul, akik úgy gondolják, ezt a mai napig nem javította ki a Valve.

Hirdetés

A furcsaság alapja, hogy a drágább CT gyújtógránát nem üti át olyan hatékonyan a megperzselt játékoson lévő páncélt, így egy kevlar mellénnyel bíró ellenfelet lassabban öl meg, mint a nála olcsóbb Molotov. Ezt az alábbi, még 2014-ben készített videóban is láthatjátok, de a témát ismét a CS:GO közösségének figyelmébe ajánló Reddit-poszt szerint a jelenlegi változatban teljes mértékben teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a páncélt.

A történet érdekessége viszont, hogy a játékosok a mai napig nem tudták eldönteni, ez szándékos döntés-e a Valve részéről, vagy csupán nem hoztak rendbe egy bugot. A Counter-Strike: Global Offensive fájljait átböngészve akadt, aki olyan megjegyzéseket talált, ami alapján a kevlarnak védenie kellene a Molotov ellen, míg mások egy patch note alapján gondolják, hogy a stúdió elégedett a jelenlegi szabályokkal. Ebben a szerverek tick rate-jétől függetlenné tették a két, tüzet okozó gránát sebzését, ami mindkét esetben 40 sebzés lett másodpercenként.

Sok játékos szerint ha a Valve tényleg változtatni akart volna a Molotovon, ekkor megtették volna, viszont mivel nem nyúltak a gránáthoz, a jelenlegi verzió tükrözi a készítők elképzelését. Mindenesetre fura, hogy ebben a patch note-ban szó sem esik a kevlar hatásáról, máshol pedig szintén nem kerül említésre, pedig a közösség többször rámutatott a két gránát közötti egyenlőtlenségre. Talán a poszt hatására megtudjuk majd tőlük, rendben van-e így az egyensúly.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)