Hirdetés

Vannak esportolók, akiknek egy halálos fenyegetés már meg sem kottyan

|

Egy profi Counter-Strike: Global Offensive-játékossal készült interjúból derült ki ismét, hogy bizony nem csak móka és kacagás az esportolók élete, de vannak, akik elég jól boldogulnak a nyomással.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban valódi botrányhős vált a Counter-Strike: Global Offensive közösségében az ausztrál Renegades játékosából, Chad "Spunj" Burchillből, miután nemrég volt egy kisebb kirohanása. Úgy gondolta, sokszor nem megérdemelten szidják a csapatát többek között a versenyek kommentátorai.

Egy frissebb interjúban erről is kérdezték, és míg Spunj válaszának a lényegi pontja inkább az volt, hogy nem akarnak kifogásokat keresni a korábbi rossz teljesítményükre, egy szinte mellékes mondat ennél sokkal nagyobb aggodalmat és meglepetést okozott (melynek egyébként a Counter-Strike-ban az utóbbi időkben népszerűvé vált fogadáshoz is van köze). "Nem hinném, hogy kifogásokat keresnénk. Tudjuk, mikor játszunk rosszul. Üzenetek százait kapjuk a Twitteren... halálos fenyegetéseket, vagy olyanokat, hogy »Csesszétek meg, hogy elvesztettétek az összes skinemet!«" - mondta.

Az interjú nem csak azt mutatja meg, mennyire kettős a skinek bevezetésének hatása, amik egyszerre hoztak rengeteg játékost és pénzt a Counter-Strike-nak, és okoztak egyszerre rengeteg problémát, hanem azt is, mennyire természetesnek tekintik mára az esport világában az ilyen fenyegetéseket. Így végül Spunj is azzal zárja le a témát, hogy a munkája része, hogy ezt elviselje, és emiatt nem lesznek álmatlan éjszakái.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)