Hirdetés

Szigorú lépések jönnek a CS:GO szerencsejátékokkal kapcsolatban

|

Már egy ideje zajlik a botrány a CS:GO szerencsejátékok körül, ami talán a játékhoz kapcsolódó skin-kereskedelemre is hatással lehet. A Valve további lépéseket tett a helyzet javítása érdekében.

Hirdetés

A Counter-Strike: Global Offensive fejlesztője, a Valve sokak számára szomorú bejelentést tett: elkezdték felszólítani azokat a szerencsejáték oldalakat, melyek a Steam kereskedelmi rendszerét használják, hogy ne tegyék ezt, hiszen amit csinálnak, szabályzatba ütközik. Ezekbe az oldalakba az OpenID API-t építették be, így a játékosok Steam fiókjaikkal tudnak csatlakozni. Azok felhasználása szerencsejátékokban azonban tilos a felhasználói szerződés szerint, ahogy Erik Johnson, a Valve munkatársa is rámutatott.

Ennek ellenére a bejelentés sokakat meglepett, hisz a CS:GO szerencsejátékok mostanában fénykorukat élik, bár cseppet sem mentesek a botránytól. Nemrég derült ki például, hogy két népszerű YouTuber szintén üzemeltet egy ilyen oldalt, és mivel videóikban ezt nem tüntették fel, titokban bátorítottak a használatára, gyakorlatilag átverték vele a nézőiket. Az oldalnak egyébként elég nagy közössége van, és idestova 3 éve működik.

A Valve biztosította a játékosokat afelől, hogy akik részt vettek ilyen fogadásokon, azok vissza fogják kapni a szerencsejátékban feltett tárgyaikat. Ugyanakkor néhányan elgondolkodtak azon, hogy mennyire fogja megsínyleni a CS:GO skin piac a Valve bejelentését. Jó pár Steam felhasználó fiókja tele van drágábbnál drágább CS:GO kinézetekkel, amikkel remekül lehetne kereskedni. De mi lesz velük ezek után? Na meg a többi 10 millió aktív játékossal, akik érintettek az ügyben.

Egyelőre nem úgy tűnik, hogy összeroppant volna a rendszer. Egyrészt nincs olyan fix pont, ami alapján meg lehetne határozni egy tárgy átlagos értékét a CS:GO piacon, tehát nem is nagyon lehet mihez viszonyítani a változást. Másrészt, elnézve az értékesítési adatokat, minimálisan ugyan, de észre lehetett venni a bejelentés hatását, és csökkenésnek indultak az árak, hogy aztán a napokban újra elkezdjenek normalizálódni. Láthattok erre példát a PC Gamer képén, ahol a Valve szigorításáról szóló bejelentés külön ki van emelve.

Számíthatunk még további bejelentésekre az üggyel kapcsolatban, főleg hogy mi lesz ezeknek a szerencsejátékos oldalaknak a sorsa: bezárnak, vagy változtatnak a működésükön. 

Szerintetek jó lépés volt ez a Valve részéről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)