Hirdetés

Counter-Strike: Global Offensive - özönleni kezdtek a negatív értékelések, miután ingyenessé vált a játék

|

Egyetlen nap alatt több mint 14 ezer negatív értékelést kapott a CS:GO.

Hirdetés

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a Counter-Strike: Global Offensive ingyenessé válik, illetve kap egy új battle royale játékmódot - mivel ez már egy kompetitív játékból sem maradhat ki lassan. Ahogy az várható volt, a hírt nem mindenki fogadta kitörő örömmel. 

Hirdetés

Sokszor és sok helyen kifejtettük már azt, hogy játékok esetén sajnos miért nem lehet mérvadó a user score, azaz a vásárlók értékeléseinek az átlaga. A Metacritic rendszerében is az a legjellemzőbb, hogy a játékosok értékelései szinte kizárólag 10 és 0 pontos visszajelzésekből állnak, ebből számol átlagot a rendszer, aminek a lehető legkevesebb információértéke sincs, hiszen ilyenkor általában elvakult rajongásból vagy simán haragból szórják a maximális és minimális pontokat az emberek. 

A Steam értékelőrendszere még ennél is jobban le van butítva, itt minden fekete és fehér, vagyis csak pozitív és negatív értékelést lehet adni egy játékra. A csütörtöki nagy bejelentés után pedig záporoztak is ezek a bizonyos értékelések a Counter-Strike: Global Offensive-re. December 7-én, mindösszesen egyetlen egy nap leforgása alatt összesen 14327 negatív értékelést kapott a játék, december hónapban pedig összesítve lassan 25 ezer negatív véleménynél tartunk. Ennyi lefelé mutató hüvelykujjat a megjelenése óta még sosem kapott a CS:GO. 

Az indok pedig teljesen egyértelmű, elég csak ránézni pár hazai értékelésre (ezeket egy az egyben másolom most ide, nem javítom a helyesírási hibákat):

"Én aszt mondom hogy mindenki aki anno megvette kapja vissza aszt a 20-eurot"

"Nagyon szépen köszönjük. Így hogy ingyenes több csaló van mint volt, nem hiszem el hogy nem bírnak 3000 ezer forintot ki adni. Ha meg nem tud így járta"

"Szerintem nem fer, hogy ingyenes lett, ráadásul az update óta nem tudok együtt játszani a barátaimmal, mert hol náluk van valami baja a játéknak, vagy nekem nem indul el."

"Ellopták a pénzemet"

"megvettem októberben nagy lelkesen és mit kapunk decemberben free to play a játék, Gondolom akik megvették senki sem ezt akarta szóval valamit nagyon gyorsan csináljon a valve mert igy még több ember elfog menni mást játszani! I want my money to back me! :)"

"Tök jó, hogy anno meg kellett venni ezt a játékot, most meg már ingyen osztogatják és ezzel utat adnak az összes csalónak..."

Nemrég mi is megkérdeztünk benneteket arról, hogy zavar-e, ha túl korán leáraznak egy játékot, mivel mostanában az akciók miatt is meg szokták kapni az újabb címek a savazást. Itt nyilván nem egy egyszerű akcióról, hanem a teljes ingyenessé válásról van szó, de a CS:GO eddig sem volt túlzottan drága, friss megjelenésnek pedig semmiképp sem mondható.

Szerintetek jogos, hogy ennyire lehúzzák a játék értékelését azért, mert hat évvel a megjelenése után ingyenes lett? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)