Hirdetés

Counter-Strike: GO botrány, új GameStar és egy nagy kiütés - mi történt a héten?

|

A CS: GO közössége kiborult egy kicsit, megjelent az év utolsó GameStar magazinja, és rekord született a UFC-ben. Több dologgal kapcsolatban is célegyenesbe értünk.

Hirdetés

Három hét múlva ilyenkor már 2016 első heti összefoglalóját fogjátok olvasni. Már ha lesz mit összefoglalni: a nagyobb megjelenéseken túl vagyunk, a fejlesztők és kiadók pedig általában nem december második felére időzítik fontos bejelentéseiket. Kivéve persze a Rockstart, aki megígérte, hogy karácsonykor elárulja a Grand Theft Auto V PC-s gépigényét, és képes volt január közepéig húzni. A GSO az ünnepek alatt sem áll le, tök jó cikkekkel készülünk, meg persze ha jön valami hír, mindenképp megírjuk, úgyhogy nézzetek fel gyakran. Könnyedebb hét áll mögöttünk, nézzük, milyen említésre méltó dolgok történtek az elmúlt napokban.

A fegyverellenes tüntetés

A héten az egyik legfontosabb esemény a Counter-Strike: Global Offensive téli frissítése okozta botrány volt. Történt ugyanis, hogy egy új fegyvert (egy revolvert) tett elérhetővé a Valve, csak épp elfelejtette a profikkal teszteltetni, és nagyjából két perc után kiderült, hogy túl erős, ami miatt fellázadt a közösség. A csapat példás gyorsasággal lépett és nerfelte a stukkert, úgyhogy a hét végére azért sikerült rendezni a helyzetet.

A kuka meg a bádogember

Bizonyára egy olyan ember sincs a földön, akinek elege lenne a Star Warsból, hiszen azt mindenki szereti, és mindenki szívesen vesz Star Wars-os kukoricát és Star Wars-os ketchupos virslit. A héten először a DICE szólalt meg, aki elismerte, hogy a Battlefront nem egy hardcore FPS, majd J.J. Abrams mondott egy szót, amitől már konteó szintig sikerült vinni a találgatást. Még aznap jött egy videó a forgatásról, majd másnap George Lucas is elmondta, szerinte milyen lett az új film, a DICE pedig kiadta a Battle of Jakku DLC-t. Ezt sikerült szerdán egy tévéreklámmal megtoldani, megtudtunk néhány adatot a Battlefront első három hetéről, illetve újra előkerült a Star Wars 1313. És itt még nem volt vége: a kínai előzetes még többet mutatott a filmből, a Facebookon pedig megjelentek a Star Wars matricák. A hétvégén, amolyan pihenésképp megnézhettük, milyen a Battlefront 4K-ban, felturbózva. Mivel jövő héten lesz a premier, várható, hogy még ennél is több hír, érdekesség, bejelentés és beszámoló jön, készüljetek. Akinek már hányingere van az egésztől, azt is meg tudjuk érteni.

Sötét oldalak

Mielőtt hírekkel folytatnánk, álljunk meg egy picit a saját házunknál, mert itt is történt egy s más. A legfontosabb, hogy DmC: Devil May Cry teljes játékkal megjelent az új GameStar, amiben még Filmbox Live kupon is van, úgyhogy mindenképp megéri bezsebelni. Ha tetszik a magazin, és visszafojthatatlan vágyat éreztek arra, hogy még 12-t szerezzetek belőle, vagy épp olcsón akartok egy PC-s játékot vagy hardvert (például a Just Cause 3-at egy fejhallgatót) legalább 12 steames PC-s játék és magazin mellé, nézzétek meg előfizetői ajánlatainkat, mert ilyen lehetőség csak egyszer adódik egy évben.

Mindenképp gyertek el a GameNightra is, ahol rengeteg izgalmas programmal várunk titeket. Lesz CS: GO bajnokság, UT 2004 bajnokság, egy csomó más verseny, Oculus Rift, Star Wars kvíz, plusz számos más meglepetés, amiket holnap jelentünk be. Tartsatok velünk, jó móka lesz, addig pedig nézzétek meg GameStartunk első részét, amiben EndreMan mellé Isti és Sirius csatlakoztak, hogy kipróbálják a Rise of the Tomb Raidert.

A reklámszünet után

Térjünk vissza a külvilágba, ahol sokan már elkezdték összegezni az évet. A YouTube közzétette, mik voltak a legnépszerűbb gaming témájú videók, az Apple kiválasztotta az év iOS-es mobiljátékát, a Facebook pedig főleg a böngészősekből válogatott. Megismerhettük a jövő évi Golden Globe jelöltjeit is, nagy meglepetést nem okozott. A Saul fiának kiemelten szurkolunk, és így fogunk sírni, ha nem nyer:

Kiütés, beülés

A hétvégén lezajlott UFC 194 videojátékos szempontból csak azért volt fontos, mert ott dőlt el, ki lesz a UFC 2 borítóján Ronda Rousey mellett. Conor McGregor 13 másodperc alatt fektette ki a tíz évig veretlen José Aldót, úgyhogy nem izzadt meg nagyon a dicsőségért vívott küzdelemben (nyilván csak a borítóra kerülésért ment a harc, nem másért). Körülbelül tizenhárom másodpercig tart elolvasni ezt a bekezdést, csak mondom. 

Lépjünk is tovább, nézzük, mi az, amiről még érdemes mindenkinek tudnia. Megjelent az első igazi Fallout 4 patch először PC-re, aztán PlayStation 4-re és Xbox One-ra is, és hiába nyírt ki pár modot, jött egy fegyveres, ami minden másért kárpótol. Frissítették a Need for Speedet is, ami ettől tényleg jobb játék lett. Bejelentették a Hatoful Boyfriend folytatásának, valamint az Assassin's Creed Chronicles sorozat maradék két részének megjelenési dátumát, kiadták a DiRT Rallyt, tease-elték a System Shock 3-at, a Psychonauts 2 Kickstarter kampánya pedig egyelőre jól halad. Azt is megtudtuk, mi jár annak, aki negyvenszer swattingol

Jövő héten újra itt leszünk, gyertek GameNightra, menjetek moziba a Star Wars VII-re, és ami a legfontosabb: "Vegyetek GameStart!" (Akár előfizetésben.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)