Hirdetés

Ezekkel a cross-play játékokkal gyorsabban telik a karanténban töltött idő

|

Különböző platformokon játszanak a baráti társaság tagjai, de mégis együtt szeretnétek multizni és dumálni? Mutatjuk a legérdekesebb címeket és persze minden lehetséges keresztezést, amivel online együtt lehet múlatni az időt.

Hirdetés

Cross-play PC és Xbox One között

Gears of War 4

A PC és Xbox One közötti cross-play felsorolás nagyja a Play Anywhere felhozatalból kerül ki, azaz elég egyszer megvásárolni a játékot, és vígan nyomhatjuk azt PC-n és a Microsoft konzolján is. Pontosan ilyen cím a negyedik Gears játék, amelynek pörgős, vérgőzös multiját tényleg csak ajánlani tudjuk.

Gears 5 

Ha pedig a Gears of War 4-gyel már bemelegítettetek, akkor jöhet is egyből a tavaly nyáron megjelent ötödik rész, amiért mi egyébként eléggé odavoltunk. A sztoriban is erős Gears 5 változatos multiplayer játékmódokat kínál, amelyeket a széria PC-s és xboxos rajongói együtt is élvezhetnek. Lancert a kézbe, indulhat a szeletelés!

Sea of Thieves

A bezártság nem teszt jót az embernek, ilyenkor mindenki a szabadba vágyik. És mi is jelenthetne nagyobb szabadságot, mint a Rare mókás kalózszimulátorában szelni a végtelen habokat. A Sea of Thieves ugyan kissé döcögősen indult el, de mára már sokat csiszoltak rajta, ráadásul a Microsoft összes újabb saját címéhez hasonlóan ez is az Xbox Game Pass részét képezi, szóval szinte fillérekért kipróbálható. 

Crackdown 3

Nem árt, ha szabadjára engedjük néha a felgyülemlett feszültséget, erre pedig jó megoldás lehet a virtuális törés-zúzás. A Crackdown 3 teljesen rombolható világa szerencsére tökéletesen alkalmas erre, hiszen akár toronyházakat is földdel tehetünk benne egyenlővé benne. Az már csak hab a tortán, hogy a zseniális Terry Crews is szerepel a játékban. 

State of Decay 2 

A karantén alatt nem meglepő, hogy előkerülnek az apokaliptikus címek, a zombis játékok. Mi most úgy tehetünk a legtöbbet a vírus ellen, ha otthon maradunk, de a Undead Labs nyílt világú túlélőjátékában ez nem jó megoldás. A State of Decay 2-ben bizony ki kell merészkednünk a vadonba, ahol egy csomó agyzabáló rondaság várja azt, hogy megadjuk nekik a végső halált. 

Forza Horizon 3

Ha már úgysem ülhetünk repülőre, akkor legalább a Forza Horizon széria harmadik részének köszönhetően el tudunk látogatni a távoli Ausztráliába, hogy aztán keresztül és kasul átautózzunk a kontinensen. 

Forza Horizon 4

Aztán ha végeztünk az ausztrál utakkal, vehetjük is egyből az irányt az Egyesült Királyság, ahol négy évszakon át száguldozhatunk. A Forza Horizon 4 több szempontból is elindult a kommersz irány felé, de ha titeket nem zavar az, hogy menő új autók helyett ruhákat és emote-okat pörgettek ki a szintlépések után, akkor minden bizonnyal ezt a részét is imádni fogjátok a sorozatnak. 

Halo Wars 2

Stratégiai játék konzolon? Bizony, bármennyire is paradoxnak tűnik ez a felvetés, a Halo Wars 2 remekül bizonyította, hogy kontrollerrel is vígan, és nem mellékesen sikeresen irányíthatunk egy RTS-t. A 2009-es Halo Wars folytatása ugyan a kampány terén nem tudott talán eleget nyújtani, de ez a cross-play multi alatt a világon senki sem fog különösebben zavarni. 

Killer Instinct

A legendás Killer Instrinct széria legújabb része még 2013-ban, a jelenlegi konzolgeneráció hajnalán startolt el, azóta pedig folyamatosan csiszolgatják és bővítik a verekedős címet, amiben immár három szezonnyi karakterből válogathatnak a PC-s és Xbox One-os játékosok. Ha szeretitek a kombóalapú bunyós játékokat, akkor pár meccsnyi próbaidőt érdemes lehet adni a Killer Instinctnek.

Ark: Survival Evolved 

Valószínűleg nem sokaknak kell bemutatni a Studio Wildcard dinós túlélőjátékát, amelyben az őshüllők mellett egy csomó más különleges lényt kell kifektetnünk, vagy épp megszelídítenünk annak érdekében, hogy minél tovább életben tudjunk maradni a titokzatos szigeten. A dinószelídítés mellett az építkezés is fontos részét képezi a játékmenetnek. 

Deep Rock Galactic 

Ebben az Unreal Engine-t használó co-op FPS-ben végtelenül vagány űrtörpék bőrébe bújhatunk, akik bányásznak állnak. Elég sokan a Left 4 Deadhez hasonlítják a Deep Rock Galactic játékmenetét, és valljuk be, nehezen lehetne elképzelni ennél jobb ajánlólevelet. 

Gwent: The Witcher Card Game

A Hearthstone (és talán az erőre kapó Magic: The Gathering Arena) mellett rengeteg digitális gyűjtögetős kártyajátékkal próbálkoztak az utóbbi években a kiadók, de a legtöbb ilyen cím elég gyorsan elhasalt. A Gwent sem váltotta meg a műfajt, a The Witcher 3-ból átemelt kártyázás viszont annyira egyedi mechanikákat használ, hogy azért érdemes lehet tenni a vele egy próbát. Ha játszottatok már Geralt legutóbbi kalandjával, akkor pontosan tudjátok, miről is van szó. Az érdemes tudni, hogy az Xbox One-os (és PS4-es) változatot június 9-én lekapcsolják.

Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection 

Mi is vidíthatná fel jobban az ember a karanténban töltött szürke hétköznapok alatt, mint egy halom cuki állatka? A Zoo Tycoon első kiegészítője, a Dinosaur Digs ráadásul már a dinókat is elhozta nekünk, szóval ha épp úgy tartja kedvünk, akkor akár ezekkel a réges-régen kihalt hüllőkkel is bővíthetjük virtuális állatkertünk állományát. 

Sniper Elite V2 Remastered

Ha a világ legjobb mesterlövészének érzitek magatokat, akkor érdemes lehet ezt akár több platform játékosai ellen is bizonyítani. Sajnos ebből a PlayStation 4-es és Nintendo Switch-es pajtik ezúttal egyelőre kimaradni, de PC-n és Xbox One-on repkedhetnek a cross-play fejlövések a multiban. 

Cikkünk még nem ért véget, a harmadik oldalon a több cross-play lehetőségről esik szó.

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)