Hirdetés

Ezekkel a cross-play játékokkal gyorsabban telik a karanténban töltött idő

|

Különböző platformokon játszanak a baráti társaság tagjai, de mégis együtt szeretnétek multizni és dumálni? Mutatjuk a legérdekesebb címeket és persze minden lehetséges keresztezést, amivel online együtt lehet múlatni az időt.

Hirdetés

A karantén idején értelemszerűen egy fokkal nehezebb tartani a kapcsolatot a pajtásokkal, mint általában. Remek megoldás lehet ennek áthidalására a közös játék, de mit tegyünk, ha különböző platformokon szoktuk nyüstölni kedvenceinket, mi mondjuk PC-n toljuk az ipart, de a barátok PlayStation 4-en, vagy Xbox One-on, netán Nintendo Switchen játszanak? Nos, ebben az esetben sincs semmi gond, mivel egyre több videojáték támogatja a cross-play opciót, azaz vígan nyomulhatnak együtt a PC-s és különböző konzolos verziók tulajdonosai. Most ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabb címeket azért, hogy megkönnyítsük számotokra a választást. 

Hirdetés

Teljes cross-play (PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch)

Minecraft 

Tavaly december óta végre a PS4-es Minecraft játékosok számára is kinyílt a világ, ők is élvezhetik a cross-play előnyeit. A Mojang kockásított világépítős sikercíme az egész család számára remek közös móka lehet, ráadásul a cross-play lehetőségek mobilos platformokon, így iOS-en és Androidon is élnek, szóval amíg apa mondjuk Xbox One-on pakolja a kockákat, a gyerekek akár tableten is csatlakozhatnak hozzá. 

Call of Duty: Modern Warfare / Call of Duty: Warzone

A legújabb Call of Duty és annak ingyenes spin-offja értelemszerűen Switchen nem játszható (nem jelent meg erre a Nintendo konzoljára), de a cross-play az összes olyan platformon él (PC, PS4, Xbox One), amin csak elérhető a játék, ezért került listánk ezen részére. Akár a Modern Warfare remek multiplayer játékmódjait, akár a Warzone Battle Royale vagy Plunder módját választjátok, jó eséllyel hosszú órákra beszippant benneteket a virtuális háború. 

Rocket League 

A Psyonix öt évvel ezelőtt megjelent autósfocija a játékipar utóbbi években született egyik legnagyobb meglepetésének is tekinthető. Magában a koncepcióban nem bíztak a nagy kiadók, pedig az eltelt esztendők fényében világosan látszik, hatalmasat tévedtek. A Rocket Leauge óriási sikert aratott, népszerűsége pedig azóta is töretlen. A barátságoknak mondjuk nem fog jót tenni az a pár véletlen öngól, amit kezdetben a legtöbben összehoznak azért. 

Fortnite 

A Minecrafthoz hasonlóan PC-s, konzolos és mobilos játékosok is együtt lövöldözhetnek az Epic Games sikerjátékának mindkét verziójában, így a sima Fortnite-ban és a Fortnite Battle Royale-ban is. Sokan heveny rosszullétet kapnak már csak címének említésétől is, pedig el kell ismerni, nem véletlenül lett zsánerének egyik legnépszerűbb képviselője, szóval ha máskor nem is, most aztán tényleg lesz időtök adni neki egy esélyt.

Dauntless 

Ha kedvelitek a Monster Hunter szériát, akkor jó eséllyel a Dauntless is betalál nálatok. Nem hanyagolható el az a tény sem, hogy a masszívan coopra építő akció-szerepjáték teljesen ingyenes, szóval nem vesztetek semmit sem, ha tesztek vele egy próbát, és a pajtásokkal nekiestek a levadászandó behemótoknak. 

Realm Royale

A Realm Royale egy újabb battle royale cím a listánkon, ami a műfaj számos egyéb képviselőjéhez hasonlóan free-to-play, szóval egyetlen petákot sem kell áldoznotok rá. Különlegessége, hogy választható karakterosztályokkal ugorhatunk benne neki a csatáknak, amelyeknek egyébként fontos része a craftolás is. 

SMITE

A 2015-ös SMITE a MOBA címek egy elég egyedi, külső nézetet használó mellékága, amelyben különböző mitológiai karakterek, istenségek bőrébe bújhatunk. A választható harcosok listája igencsak impozáns, már több mint száz isten és egyéb legendás lény közül válogathatunk, Apollótól Thoron át egészen Baba Yagáig.

Brawlhalla

2014 áprilisában mutatták be a PAX Easten, azóta pedig rengeteg játékost szippantott be a teljesen ingyenes Brawlhalla, ami akár a Super Smash Bros. kistestvérének is tekinthető, gyakorlatilag annak játékmenetéből építkezik. Az egymással való ordibálás a meccsek közben szinte garantált. 

Paladins: Champions of the Realm 

A SMITE alkotóinak köszönhetjük a Paladinst is, ami egy öt az öt elleni hero shooter. Azoknak is érdemes lehet kipróbálni, akik esetleg beleuntak már az Overwatchba, de a zsáneren belül szeretnének továbbra is kísérletezni. Free-to-play címről van szó, szóval még a pénztárcátok sem bánja, ha belekóstoltok. 

Power Rangers: Battle for the Grid 

A Power Rangers: Battle for the Gridért viszont már fizetnetek kell, és mivel a kritikusok finoman szólva nem voltak elmosva a 3v3-as harcokra építő verekedős játéktól, csak akkor tudjuk nektek ajánlani, ha egyrészt odavagytok a 2D-s bunyós címekért, másfelől pedig imádjátok az immár több mint 25 éve futó Power Rangers szériát. 

NBA 2K Playgrounds 2

Az arcade kosárjátékok nem mostanában élik fénykorukat, de azért a NBA 2K Playgrounds 2 mindenképp figyelmet érdemel. A nagyfejű kosarasok 2v2-es meccseit értelemszerűen azok fogják a leginkább élvezni, akik egyébként is kedvelik a sportjátékokat, de arcade-megoldásainak hála a Playgrounds 2 akár a laikusokat is bevonzhatja. 

World of Warships: Legends 

A Wargaming csatahajós játéka a Call of Duty: Modern Warfare-hez hasonlóan picit kilóg a felsorolásból, ugyanis esetében a Nintendo Switch nem tartozik cross-play opciók közé, de ennek végtelenül egyszerű oka van: erre a platformra nem jelent meg. A recept egyébként a megszokott: egy halom különböző tengeri hadigép közül kiválasztjuk a számunkra legkedvesebb hajót, és ezzel lőjük rommá a többieket. Jól tudják már ezt a World of Tanks és a World of Warplanes játékosai.

Cikkünk még nem ért véget, a második oldalon a PC és Xbox One közötti cross-play listát mutatjuk be nektek.

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)