Hirdetés

Az Amazon lesz a Crytek legújabb befektetője

|

A belső problémákat és bizonytalanságot követően a legváratlanabb helyről kap segítséget a CryEngine technológia fejlesztője.

Hirdetés

Sokan kételkedtek abban, hogy a jelenleg a Homefront folytatását hegesztő Crytek sikeresen túléli-e a tavalyi krízishelyzetet, de Cevat Yerli már akkor is magabiztos volt abban, hogy a cég hamarosan újra stabil lábakon fog állni, most pedig úgy tűnik, hogy véglegesen sikerült elhárítani a veszélyt.

Még egy hónapja beszélt arról a Crytek vezetősége, hogy egy hatalmas licenszelési üzletet ütöttek nyélbe, de akkor még nem voltak hajlandóak elárulni, hogy pontosan kivel. Most néhány névtelen forrásból derült ki, hogy az Amazon volt az a titokzatos befektető, aki szeretett volna egy jókora szeletet kinyerni a CryEngine technológiából. Hogy pontosan mennyivel is toldotta meg a cég a Crytek pénztárcáját az még nem biztos, mert az egyik forrás szerint 50 millióról van szó, míg egy másik már 70 milliót állított.

Az még kérdéses, hogy az Amazon pontosan mit is szeretne kezdeni a CryEngine-nel (figyelembe véve, hogy a rajongók miket gyártanak házilag), de azt már egy ideje figyelemmel kísérjük, hogy mennyire agresszíven igyekszik a vállalat megvetni a lábát a játékiparban: a cég tavaly pl. leszerződtete a Portal megalkotásáért felelős Kim Swiftet, illetve a Far Cry 2 egykori dizájnerét is, úgyhogy kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)