Hirdetés

Csalásokat fejlesztő weboldal ellen nyert pert a Bungie, több millió dollárt kap a stúdió

|

Súlyos büntetést kell fizetnie egy weboldal üzemeltetőjének, amely a Destiny 2-höz árult csalásokat.

Hirdetés

Az immáron a Sony népes családjába tartozó Bungie az elmúlt évek során szabályos jogi háborút indított a Destiny 2-csalásokat fejlesztő szereplők ellen. Az egyik ilyen az AimJunkies nevű, cheateket áruló weboldal, melynek üzemeltetőjét, a Phoenix Digital Groupot még 2021-ben perelte be a stúdió, de csak a napokban ért véget a történet.

Az elhúzódott ügy végső győztese pedig a Bungie lett, amely most több millió dollárnyi kártérítéssel töltheti fel a kasszát.

Hirdetés

A döntés értelmében az eredeti Halo-játékok fejlesztői egész pontosan 3 657 500 dollár kártértérítésre jogosultak a Phoenix Digital Grouptól, a vesztes félnek pedig még további 738 722 dollárt is ki kell fizetnie a per költségeinek fedezésére. A kártérítési összeget 1361 jogsértés alapján határozták meg, esetenként 2500 dolláros büntetéssel. A teljes összeg átszámítva több mint 1,57 milliárd forint, ami különösen súlyos büntetésnek számít.

A Phoenix Digital viszont "megdolgozott" ezért, a bíróság ugyanis arra jutott, hogy az alperes megszegte a felhasználói feltételeket a Destiny 2 kódjának visszafejtésével, nem volt együttműködő a jogi eljárás során, a csalások eladásaira vonatkozó pénzügyi adatokat semmisített meg, egy ponton pedig még azt is megpróbálta elhitetni, hogy már eladta az AimJunkiest.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az ügy érdekessége, hogy ez már a második nekifutás volt a Bungie számára, a Phoenix Digital első beperelésekor ugyanis nem járt sikerrel a stúdió. A perről legutóbb ősszel írtunk, amikor az AimJunkies még azt bizonygatta, hogy a csalások egyenesen jót tettek a Destiny 2 népszerűségének, de az alperes korábban a saját szerzői jogai áthágásával is megvádolta a fejlesztőt, amiért az visszafejtette az aimbot kódját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)