Hirdetés

Csaláson kapták a Minecraft speedrunnert, aki korábban más csalót buktatott le

|

Hollywoodban sem tudtak volna olyan fordulatos sztorit írni, mint amilyen MinecrAvengeré.

Hirdetés

A titokzatos Dream - aki azóta felfedte az arcát - még 2020 végén próbálta kihozni a legtöbbet a Minecraft speedrunból, ami össze is jött neki alig 19 perc alatt, ez pedig elég is lett volna a nemzetközi ranglétra ötödik helyére. Csakhogy a rekordokat felügyelő moderátoroknak voltak kétségeik: úgy vélték, hogy Dream csalással növelte meg azon tárgyak felbukkanásának esélyeit, amik szükségesek voltak a speedrunhoz. Dream azt állította, hogy becsületes volt, és komoly vita keveredett a dologból, aminek következtében leszedték a rekordját. Pár nappal később aztán elismerte hibáját, közleménye alapján egy mod növelte az esélyeit, de erről fogalma sem volt. 

A halálos fenyegetésekig fajuló ügyben szerepet játszott egy másik speedrunner, a több kategóriában is világrekorder MinecrAvenger is, aki talán mindenkinél többet tett azért, hogy kiderüljön az igazság, most viszont őt is csaláson kapták.

Hirdetés

Ami először gyanút keltett MinecrAvengerrel kapcsolatban, az egy rekordot jelentő speedrun volt, amelyben 290 ládából 769 obszidiánt szerzett. Az obszidián a Minecraft befejezéséhez nélkülözhetetlen tárgyak egyike, aminek eséséhez nagy szerencse kell, és a játékosok kiszámolták, hogy MinecrAvenger esélye, hogy ilyen magas rátával számolhasson, nagyjából egy a 28 milliárdhoz.

Ebből kiindulva a Minecraft speedrun közösség tagjai elkezdték közelebbről is megvizsgálni MinecrAvenger runjait, és kiderítették, hogy előfordultak nála finom és kevésbé finom csalások is, például az Ender Dragonnal és a tárgyak esésével kapcsolatban. Az elemzések azt mutatták, hogy MinecrAvenger vagy a világ legszerencsésebb speedrunnere, vagy csalt.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Aztán néhány régebbi videóban megtalálták a legnagyobb bizonyítékot: a rossz videószerkesztést. A videós ugyanis olyan runokat töltött fel, amelyekben egyértelmű vágások és következetlenségek vannak.

Mindennek természetesen tiltás lett az eredménye, amire az érintett is reagált: 

"Lehetetlen ládák és túl jó obszidián-arányok miatt kitiltottak a http://speedrun.com oldalról egy mindössze 37 perces VOD alapján. A két évvel ezelőtti splice igaz, és ezért elnézést kérek a speedruning közösségtől és tőletek is."

MinecrAvenger rekordjait törölték az említett oldalról, és a speedrunner a kezdeti tagadás után csendben maradt, mintegy elismerve azt, hogy csalt és jogos a retorzió. Ironikus, hogy a túlságosan kedvező drop rate volt az egyik olyan dolog, ami felkeltette a gyanút korábban Dreammel kapcsolatban és MinecrAvenger sokat tett érte, hogy ezt leleplezze, erre ugyanezzel bukik le. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)