Hirdetés

Csaló volt a világ legjobb Guitar Hero játékosa

|

Éveken át halmozta az elképesztő rekordokat, aztán óriásit bakizott az egyik videójában.

Hirdetés

Habár a 2015-ös Guitar Hero Live kudarcával az egész sorozat sírba szállt (a Microsoft még feltámaszthatja), a rajongói mag továbbra is kitart mellette, így még mindig akadnak elkötelezett plasztikgitár-virtuózok. Az elmúlt napokban pedig egy zajos botrány rázta meg a közösséget, miután a világ legjobb Guitar Hero játékosáról kiderült, hogy egy egyszerű csaló volt.

Schmooey még tinédzserként robbant be a köztudatba, majd éveken át sorra döntötte a rekordokat, gyakran felgyorsítva gyűrve le az olyan számokat, melyek még normál sebességgel is próbára tették a földi halandókat. Látszólagos tehetségét még pénzre is tudta váltani, amikor begyűjtötte a legnagyobb kihívást jelentő dalokért járó díjakat.

Hirdetés

A hihetetlenség határát súroló teljesítmény az évek során többször is felvetette a csalás gyanúját, ám Schmooey megúszta a botrányokat, egészen idén januárig. Ekkor kapott nagyobb figyelmet a 9 Patterns of Eternal Pain című számról készített decemberi feltöltése, ami elindította a lebukáshoz és a beismeréshez vezető nyomozást.

Az azóta törölt videón többször is ki lehetett szúrni, hogy a Guitar Hero-közösség sztárja nem is a képernyőn látható hangjegyeket nyomja le. A legárulkodóbb viszont az volt, hogy a szám legvégén egy pillanatra felbukkant a Windows Media Player felülete, látványosan bizonyítva, hogy Schmooey csak egy előre rögzített felvétel mellett parádézott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A botrányos produkció után a rekorder összes régi videóját szétcincálták a nézők, és persze sorra buktak ki a csalások. A kérdőre vont Schmooey először azt állította, hogy csak néhány eseteben trükközött a belassított, majd felgyorsítva visszajátszott dalokkal, ám végül beismerte a nagyüzemi csalást, eltávolította az összes videóját és visszafizette a korábbi pénznyereményeit. YouTube-csatornáján már csak a bocsánatkérő nyilatkozatát találni, a rekordjait pedig természetesen törölték a nyilvántartásból.

A Twitterre feltöltött nyilatkozatában Schmooey azt is elárulta, hogy a csalásokhoz a Cheat Engine-t és a Videopad szerkesztőprogramot használta. A Cheat Engine segítségével 0,75X-ös sebességre állította a játékot, majd az így rögzített gitározást 132,5X-ös sebességre gyorsította, s végül ehhez igazította a hangot is.

Schmooey éveken át folytatott csalása mindenképp elítélendő, azért viszont megérdemel egy halovány piros pontot, amiért végül nyilvánosan kért elnézést, visszafizette a trükközéssel szerzett pénzt és még a részletekbe is beavatta a közösséget, talán segítve ezzel a hozzá hasonlók nyakon csípését. A bukott bajnok ugyanakkor továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy bizonyos eredményei valódiak voltak, ezeket egy Google-táblázatban listázza.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)