Hirdetés

Csalók célpontjává vált az Among Us

|

Eddig csupán imposztorok keserítették meg az Among Us játékosainak életét, ám a közelmúltban felfedezték maguknak a megrögzött cheaterek is 2020 egyik legnagyobb slágerét.

Hirdetés

Bár ennek sem a fejlesztők, sem a tisztességes játékosok nem örülnek, a gyakorlat azt mutatja, hogy ha egy multiplayer alkotás népszerűvé válik, arra előbb-utóbb felfigyelnek a csalók is. Nem kivételeztek a nyáron megjelent és pillanatok alatt felfutott Fall Guys: Ultimate Knockouttal sem, és ahogy várni lehetett, a későn érő típusnak mondható Among Ust is megtalálták.

Legtöbbjük úgy játssza ki a szabályokat, hogy titokban kommunikál a barátaival, például elárulja, melyik játékos végzett vele, de az sem ritka, hogy különféle hackekhez folyamodva nagyobb mozgási sebességre tesznek szert, egyetlen pillanat alatt kicsinálják a teljes legénységet, vagy megváltoztatják más játékosok nevét.

Hirdetés

Hogy a puszta rosszindulaton kívül mi vezérelheti az ilyen embereket, rejtély, ugyanis az Among Us nem nyújt semmit a győzelemért cserébe a játékélményen túl, aminek az a lényege, hogy túljárj mások eszén, vagy a többiekkel együttműködve leleplezd a közöttetek rejtőző gyilkost. Nem nehéz belátni, hogy a csalás teljesen tönkreteszi ezt, és voltaképp értelmetlen.

Az internetes szenzációt fejlesztő InnerSloth csapata is tisztában van a jelenséggel, de mindössze hárman vannak a srácok, ami erősen behatárolja lehetőségeiket. Forest Willard programozó a Kotakunak megerősítette, hogy különböző csalásgátló módszereken dolgoznak, többek között pontosabb és átfogóbb visszajelzéseket akarnak, valamint hatékonyabbá kívánják tenni a csalók jelentését is. Mindez azonban nem megy egyik pillanatról a másikra, tehát amíg a fejlesztőkre várunk, kénytelenek leszünk hozzászokni a gondolathoz, hogy az imposztoroknál is aljasabb lények keveredhettek közénk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)