Hirdetés

Kiszivárgott a Counter-Strike: Global Offensive és a Team Fortress 2 forráskódja

|

Ez nagyon súlyos problémákat okozhat mind a Valve-nek, mind a játékosoknak.

Hirdetés

Nem volna baj, ha a Valve nagyobb figyelmet fordítana a biztonságra, ugyanis nem ez az első eset, hogy egy teljes játék fájljai, forráskódja kikerül a netre. A 2000-es évek elején a Half-Life 2 félkész változata került ki egy német hacker ténykedései miatt, most pedig a CS:GO és a Team Fortress 2 forráskódját szerezték meg illetéktelenek.

Hirdetés

A mai napon a Source motort licencelőknek kiadott 2017-es és 2018-as kódok kerültek fel a netre, melyek bár elavultak lehetnek, így is megnyithatják az utat új, nehezebben kivédhető csalások előtt. Ennek hatására több közösségi szerver, köztük a Creators.TF és a Red Sun azonnal leállt, és ezek üzemeltetői azt javasolják, kerüljük a TF2-t, amíg ki nem derül, mekkora a veszély. Hasonlóan érdemes eljárni a CS:GO-val kapcsolatban is. Úgy tűnik, a távoli kódfuttatás működik, így hackerek úgy is kárt okozhatnak más játékosoknak, hogy azok pusztán hagyományos módon, csalás nélkül játszanak.

A Valve News Network mögött álló Tyler McVicker állítása szerint már figyelmeztette a Valve-et a 2018-as kód szivárgására, de nem kapott választ. Úgy tudja, a Lever Softworks nevű moddercsapat egyik elküldött tagja engedte szabadjára bosszúból, és egyszer már másfél éve is kikerült, akkor sikerült kordában tartani.

Ahogy bármilyen fejlemény lesz, szólni fogunk, egyelőre inkább keressetek más elfoglaltságot. A Valve azt nyilatkozta, nincs miért aggódni, de mindenképp ajánlott hivatalos szervereken játszani.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)