Hirdetés

Csirkemészárlással köszönti a bolondok napját a PUBG

|

A jeles nap alkalmából egy 90-es éveket idéző mellékszállal gazdagodott a játék PC-s verziója, melyben agresszív csirkékkel szállhatunk szembe.

Hirdetés

Az április elseji bolondok napja az egyik legmegosztóbb "ünnep", hiszen legalább annyian kívánják a pokolba az ilyenkor keringő kamuhíreket, mint ahányan élvezik a viccelődést. A PUBG fejlesztői talán ezért is választották inkább a biztosabb utat, és megtévesztő bejelentés helyett egy poénos minijátékkal lepték meg a PC-s játékosokat.

A korlátozott ideig elérhető játékmód egy felülnézetes pixel art lövölde, ahol fegyveres csirkék hadával kell felvennünk a harcot. Az öldöklés a menüben elhelyezett játékgép ikonnal indítható, s még saját nevet is kapott: ez a POBG, azaz a Playeromnomnom's Battlegrounds. A főhőst itt ugyanis Omnomnak hívják, a baromfis témára pedig természetesen a győztes PUBG meccsek végén látható "Winner winner chicken dinner!" felirat miatt esett a választás.

Hirdetés

A POBG egész komoly szórakozást nyújt, hiszen három pályát is kapunk (köztük a fő játékból ismert Karakin és a Vikendi mását), különböző fejlesztések és fegyverek közül választhatunk, s még bossharcok is várnak ránk. A legjobb viszont talán nem is maga a minijáték, hanem az a kamu dokumentumfilm, amivel a PUBG Corp felvezette a frissítést.

A film sztorija szerint a POBG valójában a PUBG elfeledett elődje, amit 1991-ben adtak ki játéktermi gépként, ám az extrém nehézsége még a gyári tesztelőknek is gondot okozott. Így végül a fizető játékosok voltak az elsők, akik eljutottak a harmadik pályáig, s csak ekkor derült ki, hogy a gépek kigyulladnak a végső szinttől. A történet vége egy nagy visszahívás lett, de mire megjavították a masinákat, már lecsengett a játékgépek aranykora, ezért az egész készletet eltemették egy nevadai szeméttelepen.

A POBG-t egyébként a Gas 13 nicknevű pixel art művész, Alexey Garkushin munkája inspirálta, aki még tavaly februárban készítette el a Karakin map retro változatát. A PUBG hivatalos csatornája a minijáték twitteres bejelentésében ki is emelte Garkushint, köszönetet mondva az inspirációért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)