Hirdetés

Csődbe mehet a Crytek

|

A Crysis, Warface és Ryse: Son of Rome fejlesztője állítólag nagy bajban van.

Hirdetés

A Crytek az elszalasztott lehetőségek stúdiója. Míg grafikában mindig is az élen járt, a játékélmény sajnos a legtöbb esetben háttérbe szorult, és ezt nem lehet a végtelenségig csinálni.

A német GameStar elmondása szerint a cég hamarosan csődbe mehet, aminek oka többek között az, hogy az új CryEngine-t a külsős fejlesztők nem fogadták kellő lelkesedéssel, holott ez az egyik legjobban optimalizált motor a piacon. Emellett állítólag a Ryse fejlesztése is katasztrofális volt, a játék hónapokkal megjelenése előtt még közel sem volt a végleges állapothoz, és csak azért tudták időben elkészíteni, mert új embereket alkalmaztak. A játék nem fogyott rosszul, de az eladási számok közel sem kielégítőek.
 

Ha a cég valóban csődbe megy, az IP-ket elárverezhetik, és az egyik sorban álló vevő a Wargaming. Nem tudjuk, hogy a free-to-play címekkel foglalkozó kiadónak csak az erőforrásra vagy a franchise-okra és a CryEngine-re is szüksége van-e, de biztos, hogy a csőd komoly változásokat fog hozni.

A kialakult helyzetben az is közrejátszik, hogy a 800 dolgozót foglalkoztató vállalat késve fizetett, és a vezető akalmazottak sorra adták be jelentkezésüket más stúdiókhoz. A Warface csak Oroszországban jött be, a G-face platformra pedig már valószínűleg nem is emlékeztek.

Lehet, hogy ha a Crysis PC-exkluzív maradt volna, és a Crytek továbbra is határokat feszeget, most másképp tekintenénk a csapatra. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy itt van az újabbra mobilos címekre szakosodott Crytek Budapest is, reméljük, ha bekövetkezik a legrosszabb, a magyar srácok sem maradnak magukra, és hamar el tudnak helyezkedni.

A Crytek jelenleg az Arena of Fate-et, a Hunt: Horrors of the Gilded Age-t, és a Homefront: The Revolutiont fejleszti, mindhárom cím ígéretes, sokat várunk tőlük, kár lenne értük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)