Hirdetés

[Frissítve]Csődbe ment a THQ

|

A szomorú hírt tegnap este jelentette be a pénzügyi nehézségekkel küzdő kiadó.

Hirdetés

UPDATE: A tegnapi híreket követően Jason Rubin, a cég elnöke, konyhanyelven összefoglalta, hogy mit jelent a változás a játékosokra nézve. A THQ jelenleg egy olyan cég kezében van, aminek tulajdonosai állják a kiadásokat, legalább is addig, amíg a már bejelentett, vagy a még be nem jelentett, de fejlesztés alatt álló címek a boltok polcaira nem kerülnek. „Továbbra is előrendelhetitek a Metro: Last Light, a Company of Heroes 2 vagy a South Park: The Stick of Truth játékokat. A csapataink a továbbiakban is dolgozni fognak ezeken, sőt az olyan felmerült folytatásokon is, mint a Saints Row negyedik része, vagy a Homefront folytatás. Ezeken kívül még sok másik játék is fejlesztés alatt áll.” Ezek alapján nincs mitől tartanunk, legalább is, ami a játékokat illeti.

Tegnap este jelent meg a lesújtó közlemény, miszerint a THQ több éves kínlódás után - a THQ Humble Bundle sikere sem volt elég a fennmaradáshoz - csődöt jelentett. A kiadó, melynek nevéhez több ismertebb játék is fűződik, mint például a Company of Heroes, a Darksiders franchise vagy akár a Saints Row sorozat, közel 23 évig volt részese a játékvilág óriási piacának.

 

A közleményből az is kiderül, hogy a THQ mindenét eladta a Clearlake Capital Group nevet viselő befektető cégnek, ami az üzlet értelmében árverésre fogja bocsátani a kiadó minden tulajdonát. Öröm lehet az ürömben, hogy a THQ biztosította a rajongóit arról, hogy a szárnyai alatt tartott négy fejlesztőgárda és az általuk fejlesztett játékok biztonságban vannak, sőt amíg a csődeljárás tart, addig ők is aktívan segíteni fogják a fejlesztéseket.

 

Brian Farrell vezérigazgató szerint, ez egy szükséges lépés volt ahhoz, hogy a játékok biztonságban legyenek. Ő úgy gondol erre, mint egy „megújulás” kezdetére. Az üzenetében megköszönte minden egyes munkatársának a közreműködésüket, aminek hála zökkenőmentesen mehetett végbe az eladás és a csőd eljárás bejelentése.

A cég elnöke, Jason Rubin szintén azt nyilatkozta, hogy a THQ nem fog meghalni, hanem csak újrakezdi, és mivel számos kiváló művész dolgozik náluk, ezért a jövőben biztosan új franchise-okat és fantasztikus játékokat fognak készíteni és sok pazar játékot fognak majd kiadni.
Vajon sikerül nekik újra felépíteni azt amit most elvesztettek, vagy csak idealisztikus álmodozás lenne? Rubin egyelőre optimista, állítása szerint a befektető vállalta, hogy finanszírozza a futó projekteket.



Pillanatnyilag viszont a játékosok az olyan már bemutatott címek miatt izgulnak, mint a Metro: Last Light, a Company of Heroes 2, a South Park: The Stick of Truth, illetve a Warhammer 40,000 Dark Millenium. Ezeken felül pedig várható volt még a Saints Row 4, a WWE '14, a WWE Brawl, a Warhammer 40,000: Dawn of War III, a Homefront 2, a Nicktoons All Stars Party, a SpongeBob U Pants, és a tervek szerint a THQ adta volna ki a Left 4 Dead szériát jegyző Turtle Rock következő játékát is, ha már Guillermo del Toro inSane-jéről lemondott.

.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)