Hirdetés

Csúnyán félresiklott a The Last of Us Part I PC-s rajtja

|

Túlnyomórészt negatív értékeléseket gyűjtött a Naughty Dog PS5-ös játékának átirata.

Hirdetés

Örömünnepként kellett volna március 28-ának bevonulnia a történelembe, hiszen 10 évvel az eredeti, PS3-s változat, 9 évvel a PS4-es remaster és fél évvel a PS5-ös remake után a PC-s közönség is részesévé válhat annak a nagyszerű kalandnak, amelyet sokan a hetedik konzolgeneráció meghatározó élményének tartanak, és amely nélkül az HBO legújabb sikersorozata sem látott volna soha napvilágot. Ehelyett viszont egy nem kellő alapossággal tesztelt, az üdvösnél nyilvánvalóan sokkal hamarabb kiadott PC-s portot vehettünk birtokba. Idén már nem az elsőt.

A The Last of Us Part I steames termékoldalát felkeresve ugyanis kellemetlen meglepetéssel szembesülünk: a vásárlók visszajelzései alapján az első benyomás minden, csak nem kedvező.

Hirdetés

A hír írásának pillanatáig már 2794 felhasználói értékelés született, de ezekből csak minden harmadik (egészen pontosan 33 százalék) hajlott afelé, hogy inkább pozitív az élmény, mint negatív. Mindez természetesen nem a sztorinak, az atmoszférának, a karaktereknek, vagy magának a játékmenetnek szól, hanem a PC-s portot kínzó technikai problémáknak, amelyeket annak ellenére sem sikerült kigyomlálni a megjelenésre, hogy a premiert elhalasztották.

Azok, akik vették a fáradságot, hogy szavakba öntsék, mi nyomja szívüket, ingadozó képfrissítési rátáról, gyakori összeomlásokról, stutteringről, rossz optimalizációról, hosszúra nyúló töltési időről, egy örökkévalóságig tartó shaderépítési folyamatról számoltak be. Mindebből pedig egyenesen következik a magyarázat arra, hogy ezúttal miért nem előzték meg a sajtópéldányok napokkal, vagy akár hetekkel a megjelenést. A Naughty Dog a Twitteren reagált, a fejlesztők figyelemmel kísérik a visszajelzéseket, és kivizsgálják a játékosok panaszait, amelyekre megnyugtató megoldást csak a jövőben érkező patchek hozhatnak.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)