Hirdetés

Cyberpunk 2077 - a fejlesztők meséltek kicsit a játékstílusokról

|

Rajtunk áll, hogy lopakodva, hackelve, zavart okozva vagy egyszerűen csak egy brutális mordállyal a kezünkben oldunk meg egy küldetést.

Hirdetés

Tegnap egy jó pár perc vadiúj játékmenetet láthattunk az áprilisban érkező Cyberpunk 2077-ből, amiben a fejlesztők meséltek kicsit arról, hogy milyen módokon teljesíthetjük majd a küldetéseket. Arról már korábban is érkeztek hírek, hogy a karakterünket lényegében bárhogyan összeállíthatjuk, azonban ez a játékstílusunkról is ugyanúgy elmondható lesz.

Hirdetés

A gameplay videóban látott két stílus közül a Solo mutatkozott be először. A név beszédes, ugyanis ha ebbe az irányba visszük a karakterünket, akkor kellő fejlődés után lényegében egyedül megállunk a világ ellen. Itt tényleg a nyers erőn van a hangsúly, bármit a fegyverünkké alakíthatunk, tövestül téphetjük ki az géppuskaállásokat, embereket használhatunk élő pajzsként, tehát terminátor üzemmódban gázolunk át minden akadályon, hullahegyeket hagyva magunk után. Itt is van mód Strong Solóként buldózerként tarolni, vagy Fast Solóként agilisebb mozdulatokkal végezni ellenfeleinkkel. 

Ha kicsit szofisztikáltabb úton közelítenénk meg a küldetést, akkor Netrunnerként is belevághatunk az események sűrűjébe. A Cyberpunk 2077-ben mindenki össze van kötve valamilyen rendszerrel, így egy kellően ügyes hacker komoly pusztítást tud végezni, úgy, hogy még a kezét se kelljen bepiszkítania közben. Beférkőzhetünk a környezeti tárgyakba, automatákba és turretekbe, hogy elterelést okozzanak, gazdáik ellen fordíthatjuk a gyakorló robotokat, vagy kiiktathatunk valakit akár az edzőgépe segítségével is. Ha azonban nem csak lopakodni akarunk, akkor Netrunnerként is várhat ránk némi akció, ugyanis egy úgynevezett nanowire segítségével még az ellenfeleink implantjait is feltörhetjük, hogy mellettünk harcoljanak. 

Ugyan a videóban nem láthattuk, de a fejlesztők meséltek egy harmadik specializációról, a Techie-ről is. Ő egy pók-szerű robotnak parancsol, ami képes a környezeti tárgyakat a javunkra fordítani, meghibásodást okozni bizonyos szerkezetekben vagy szimplán csak az ellenlábasaink fejére ejteni valami kellően nehéz tárgyat, amíg velünk vannak elfoglalva.

Természetesen ezen stílusok között van átjárás, tehát rajtunk múlik, hogy ezekből a képességekből a leghalálosabb elegyet hozzuk ki. Minden napvilágra kerülő kis részlettel távolabbinak tűnik az április 16, amikor is végre belevethetjük magunkat Night City alvilágába. 

Ti melyik stílust preferáljátok leginkább?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)