Hirdetés

A Cyberpunk 2077 bevállalós lesz, de a nemi erőszak témáját óvatosan kezelik majd

|

Ausztráliában komoly bevételektől eshetnek el, ha a cenzorok keresztbe tesznek a játéknak, de elmondásuk szerint nem fogják majd vissza magukat az alvilág bemutatásában.

Hirdetés

Kétségtelenül az év egyik legjobban várt játékáról beszélünk, amikor a Cyberpunk 2077-et emlegetjük, az azt fejlesztő CD Projekt Red pedig már korábban sem finomkodott, ha brutális jelenetekről volt szó. A hasonlóan naturalista ábrázolásmóddal dolgozó játékoknak sokszor gyűlik meg a baja az ausztrál törvényekkel, ugyanis azok komolyan megszabják, hogy a drogokat és az erőszakot miként ábrázolhatja egy videojáték.

Hirdetés

A lengyel csapat elmondása szerint ennek ellenére nem fogták vissza magukat, hiszen a művészi önkifejezés az egyik legfontosabb a játékaik szempontjából. Ettől függetlenül szerintük nem lesz gond az ausztrál cenzorokkal, hiszen egyetlen valós drog sem szerepel majd a játékukban, mivel ebben stimulálóknak hívják majd őket, ami jobban beleillik a Cyberpunk 2077 világába.

A másik kritikus pont a szexuális erőszak ábrázolása, ahol elhasalhat a CD Projekt Red alkotása a hatóságok előtt, de a játék producere szerinte ezt is a megfelelő keretek között mutatják majd be:

"A való életben rengeteg szexuális erőszak van, ugye? Ezek megtörténnek, tehát Cyberpunk világában is létezhetnek, de a játékos soha nem lesz résztvevője egy ilyen tettnek. Igen, megpróbálunk egy még érettebb kalandot csinálni. Ez egy művészeti  forma, legalábbis mi szeretnénk, hogy az legyen, és szeretnénk ilyen bonyolult témákat is érinteni benne... De nem csinálunk olyan játékot, ahol a játékos ilyen dolgokat művelhet. Az borzalmas lenne és ízléstelen."

Egészen biztosak vagyunk benne, hogy az írók és dizájnerek a megfelelő formában jelenítik majd meg az érzékeny témákat a Cyberpunk 2077-ben, hiszen ezeket már a The Witcher játékok esetében is sikerrel vették, az öncélú hatásvadászat sosem jellemezte munkájukat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)