Hirdetés

Daniel Craig újra szolgálatban - 007: Skyfall kritika

|

A film, amely bizonyítja, hogy egy fél évszázados öreg kutyát is lehet még új trükkökre tanítani. Nem is akárhogy.

Hirdetés

Ötven évet eltölteni a filmiparban nem könnyű, amit lássuk be, nem lehet egységes színvonalon megtenni – ahogy arra a Bond-kánon számos epizódja a példa – és elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, ahogy a mennybemenetelek is. Mindenki reménykedett abban, hogy az ötödik x-et ünneplő jubileumi kaland méltó lesz a sorozat több évtizedes hírnevéhez, erre pedig bizakodásra adott okot a rendező Sam Mendes (Amerikai szépség, A kárhozat útja) személye is, a nagynevű stábról nem is beszélve. A rajongók pedig megnyugodhatnak, mert nem fog a fejükre szakadni az ég, ha a Skyfall-t a legjobb részek között tartják majd számon.

Sam Mendes kétségtelenül elhivatott rendező. Számos kollégája inkább tovább állt volna, más filmterveit dédelgetni, mintsem hogy egy sokat kritizált, hosszú – és sokak szerint jelentős megújulásra képtelen – franchise aktuális epizódjának rendezői székébe ülhessen. Ő azonban nem hagyta el a film fedélzetét még akkor sem, amikor az MGM szokásos anyagi csődje közbelépett, hanem tovább dolgoztak inkább a forgatókönyvön, ami csak a film javára vált. Félő volt ugyanis, hogy a Craig éra első két epizódja – különösen A Quantum csendje – után Bond elmegy egy a Jason Bourne-t majmoló irányba, ahol a sztori és a karakterek elsikkadnak az akciók rovására.

A Skyfall kritikája a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)