Hirdetés

Dark - a 2017/09-es GameStar teljes játéka

|

Sötétben osonós, emberfeletti képességes, karakterfejesztős, emlékezetvisszaszerzős RPG, amiben mi vagyunk az éjszaka királyai. Vagy legalábbis nagyon szeretnénk azzá válni.

Hirdetés

Nem mondom, hogy a Dark egy vámpíros Splinter Cell, Deus Ex vagy Hitman, de aki szereti a lopakodós játékokat és a vérszopókról szóló történeteket, annak okoz majd néhány kellemes pillanatot szeptemberi teljes játékunk.

A történet főszereplője Eric Bane (nem összekeverendő Eric Banával), aki a vámpírok kedvenc klubjában tér magához, és realizálja, hogy bizony őt is megharapták. Ha nem jut vérhez, nagyon szomorú sors vár rá, azonban csak akkor válhat teljes értékű vámpírrá, ha megharap egy vámpírt, akinek elég erős a vére ahhoz, hogy befejeződjön a transzformáció. Megkezdődik tehát a harc és a kutatás, közben pedig hősünk múltját is megismerjük.

A játék egyértelműen a lopakodásra van kihegyezve: a támadásaink szinte kivétel nélkül lesből támadósak, fegyvereink egyáltalán nincsenek, és jóval kevesebb tapasztalati pontot kapunk a pályáért, ha csak egyszer is észrevesznek minket. Persze sötétben maradni sem lesz egyszerű, hiszen elég óvatlanul átsétálni egy érzékelő előtt, vagy rálépni egy csörgő üvegdarabra, és máris ugrott az álcánk. A történet előrehaladtával fejleszthetjük a karakterünk képességeit, amire szükség is lesz a durvább ellenfelek ellen.

A számos jó ötlet ellenére (például hogy a checkpointok közt csak megadott számú mentésünk lehet) a Darknak kétségtelenül megvannak a hiányosságai. Nem ez a mesterséges intelligencia fogja átvenni az irányítást a világ felett (vagy ha igen, akkor Isten óvjon minket!), és az átvezetők sem AAA minőségről árulkodnak, noha a főszereplőt Geralt hangja, Doug Cockle szinkronizálja. A Dark nem korszakalkotó, de vannak jó pillanatai, így a vámpíros téma kedvelőinek érdemes lehet rárepülni.

A játék aktiválásához internetkapcsolat kell, a kód beváltása a már megszokott módon zajlik: Megkeresitek a magazinban található kódot, majd azt az adott lapszámnál beváltjátok a GameStar Plus oldalon. A "Teljes játék" menüponton belül található "Aktiválás"-ra kattintva jelenik meg a kód, amit innen kimásolva, majd Steamen belül a "Játékok" menüpontban lévő "Termék aktiválása a Steamen" menüpont megfelelő mezőjébe beillesztve szerezhettek meg.

A GameStar 2017/09-es számát péntektől találjátok meg az újságárusoknál. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)