Hirdetés

Már nem kínszenvedés a Dark Souls egérrel és billentyűzettel

|

Egy modder alaposan átdolgozta az első Dark Souls irányítását, hogy egérrel is élhető legyen a From Software klasszikusa.

Hirdetés

Vannak olyan játékok, amiket a nagy többség szerint PC-n is jóval kényelmesebb kontrollerrel játszani, és ebbe a kategóriába tartoznak hagyományosan a Dark Souls széria részei is. Ennek ellenére vannak, akik inkább egérrel és billentyűzettel próbálkoznának, ami mostantól sokkal kevésbé lesz küzdelmes.

A trilógia lezárására ugyan a From nagyjából helyre tette a számítógépekre jellemző irányítást, de az első rész hírhedten problémás PC-s portja eddig ebből a szempontból egy kisebb rémálom volt. Nemrég viszont megjelent a beszédes nevű DarSoulsMouseFix mod legújabb verziója, aminek hála a kontroller analóg karjainak minden tulajdonságától megszabadulhatunk.

Így a játék mindenféle gyorsítás és simítás nélkül, az egerünk nyers inputja alapján irányítja a kamerát, aminek kapcsán egyedi érzékenységi beállításokat is alkalmazhatunk akár a két tengelyre külön is. A moddal Dark Souls különböző funkcióit hozzárendelhetjük spéci gamer egereink megannyi gombjához és a célpontválasztást is finomhangolja a program, hogy az új kamerakezeléshez jobban passzoljon. Ha szeretnétek, innen tölthetitek le a modot, ami mellé továbbra is erősen ajánlott a grafikai bénaságokat helyrehozó Durante-féle DSFix is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)