Hirdetés

Darkwood - a készítők egy torrentoldalon is megosztották a horrorjátékot

|

A Darkwood mögött álló indie csapat úgy döntött, azokkal is szeretné megosztani játékát, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy pénzt költsenek rá.

Hirdetés

A Darkwood sztorija egy igazi indie csapat története, ugyanis három, eredetileg művészként és animátorként dolgozó srác munkájáról van szó, akik első játékuk elkészítése közben tanultak meg szinte mindent a programozásról és sok más, a játékkészítéshez szükséges területről. Annak ellenére viszont, hogy négy évüket rászánták a felülnézetes akció-kaland elkészítésére, rendkívül nagylelkűek a játék kapcsán.

Hirdetés

A Darkwood megjelenése után a Redditen is válaszoltak egy csomó játékos kérdésére, illetve egy képes beszámolót is közzétettek a játék készítéséről, ahol néhány nagyon érdekes részletről is beszámoltak. Például arról is, hogy a rajt után több esetet megvizsgáltak, mikor egy-egy játékos visszakérte a játék árát, ezek között pedig kifejezetten érdekes okokat is találtak. Egy fiatal gamer például azt írta, nem szerette volna, ha a hó végén a szülei meglátnák a bankkártyájuk kivonatán, hogy játékot vásárolt és ettől kiakadnának. Ezt olvasva pedig kifejezetten elszomorodott a kis csapat.

Ezért inkább közzétettek egy teljes mértékben biztonságos torrentet is a The Pirate Bayen, hogy az is megtapasztalhassa az alkotásukat, akinek most épp nincs pénze a játékra, ami egyébként egész baráti, 14 eurós áron vásárolható meg. A Darkwood készítői két dolgot kértek azoktól, akik ingyen töltötték le a horrorjátékot. Egyfelől, hogy később esetleg vegyék meg, akár egy leárazás alkalmával is, másfelől, hogy semmiképp se használják a kódokat másodkézből eladó oldalakat, ha olcsóbban szeretnék megszerezni az alkotásukat.

"Ha hozzájuk mész, csak tovább táplálod ezt a rákot, ami piócaként élősködik az iparágon"

- írták. Az biztos, hogy ezzel a rendkívül szimpatikus húzással sok olyan játékos figyelmét és elismerését is kivívták, aki egyébként nem feltétlenül hallott volna a Darkwoodról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)