Hirdetés

Dauntless - rengeteg gameplay érkezett a Monster Hunter-szerű játékból

|

Tavaly év végén csupán egy cinematic trailerrel mutatkozott be a Dauntless, de most alaposabban megleshetjük, miről szól majd a free-to-play játék.

Hirdetés

A decemberi Game Awards rengeteg világpremierje között talán sokak figyelmét elkerülte a Dauntless leleplezése, pedig amint azóta kiderült, a Phoenix Labs első játéka egy kifejezetten hiánypótló alkotás lehet. A nemzetközi sajtó lencséjén keresztül pedig most sokkal alaposabban megismerhetjük a játékot.

Polygon és a PC Gamer munkatársai ugyanis nemrég kipróbálhatták, amiről három hosszabb gameplay videóban és egy nagyjából ötperces bemutatóban tudósítanak. Ez utóbbiból kiderült, hogy a Dauntless végre PC-re is ismét elhozza a Monster Hunter által képviselt játékstílust, azaz hatalmas szörnyek bossharc-szerű csatákban való legyőzésével fejleszthetjük folyamatosan karakterünket, mielőtt újabb kihívások után nézünk. Ráadásul mindezt egy free-to-play modell segítségével ingyen teszi, aminek kialakításánál a készítők igyekeznek arra is odafigyelni, hogy ne vásárolhassunk unfair előnyöket. Így a különböző levadászott szörnyekből szerzett looton múlik, milyen gyorsan erősödik meg a karakterünk, fizetni pedig elsősorban kozmetikai cuccokért tudunk majd.

A beszámolók alapján a Dauntless sikeréért elsősorban felelős harcrendszer már most kifejezetten szórakoztató: amellett, hogy többféle játékstílust lehetővé tesz a különböző fegyvertípusoknak hála, nagy hangsúly került arra is, hogy kiismerjük az aktuális szörny támadásait. Ezekből a bestiákból már a megjelenéskor több tucat lesz a Phoenix Labs állítása szerint, de ezt követően is hosszú évekig szeretnék új tartalmakkal bővíteni a játékot, amit az év végén talán már ki is próbálhatunk a tervezett nyílt bétában.

Nektek bejön a koncepció?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)