Hirdetés

Daylight - a Zombie Studios Unreal Engine 4-es játéka

|

Unreal Engine 4-es horrort fejleszt a Blacklightért is felelős Zombie Studios, amit a DICE Summiten jelentettek be.

Hirdetés

Tavaly decemberben kaptuk az információt, hogy a Fortnite után a Daylight is Unreal Engine 4-et fog használni.

A játék főszereplője egy névtelen nő, aki egy sötét épületben ébred fel. A pszichológiai horrorok alavetően jól szoktak sikerülni, és ez a Daylight esetében is elég valószínű. A környezet folyamatosan generálódik, így minden végigjátszásnál más élményben lesz részünk. Egy végigjátszás nagyjából fél óráig tart, melynek során a játékosok a Jessica Chobot által írt történet részleteit ismerhetik meg.

,,A játékosnak nincs neve. Nem adunk semmilyen háttérinfót róla. Szó szerint csak felkel, és ki kell találnia [a házból], ugyanakkor rengeteg történetbeli elem van'' - nyilatkozta Jared Gerritzen, a játék kreatív igazgatója.

,,Különböző játékosok teljesen különböző élményben részesülnek. Eleinte csak egy patkány vagy egy ketrecben, de a ketrec egy elmegyógyintézet és pokolian ijesztő. Minden alkalommal ki kell találnod, és minden ez minden alkalommal teljesen másképp történik."

A játékosok rendelkezésére áll egy telefon, de nem kapnak semmilyen fegyvert. A telefon figyelmeztet, ha fantomok vannak körülöttünk, de idővel "megszállottá" vállhat, és visszaemlékezést játszik le. Természetesen rendelkezik beépített kamerával és iránytűvel, valamint elemlámpának is használhatjuk, de - viszonylag szokatlan módon - UV módba téve saját lépteink nyomát figyelhetjük meg. Fényt egyébként vészjelző rakétákkal és világító csövekkel is előidézhetünk. A PC-exkluzív Daylight megjelenése 2013 folyamán esedékes, és legfeljebb 20 dollárba fog kerülni. Később további fejezetekkel bővítik. A fent látható kép egyébként szerintünk sem túl lenyűgöző, hogy mit tud valójában az Unreal Engine 4, az leginkább játékmenet videókból derülhet ki.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)