Hirdetés

A Days Gone legújabb játékmódja gyakorlatilag egy retró játék

|

Emlékeztek még a csodálatos Crazy Taxi című játékra? Gyakorlatilag ezt hozta most el nekünk az idei év egyik legkellemesebb meglepetése, a Days Gone.

Hirdetés

Nyilván egy erősen sztori orientált játék esetében az end game tartalom már nem lehet ugyanolyan érdekes vagy feszes, mint amit a kampányban megismerhettünk, de azért a SIE Bend Studio munkatársai igyekeznek mindent megtenni azért, hogy változatosan tölthessük el az időt Oregon mesés tájain, ne csak az egyre durvább hordák irtásán legyen a hangsúly. A legújabb frissítéssel bekerült játékmód is ezt hivatott szolgálni, ami már csak azért is kedves lett szívemnek, mert egy igazi klasszikus cím hangulatát idézi meg a maga bájosan poszt-apokaliptikus módján.

Hirdetés

Talán emlékeztek még az 1999-es, főleg Dreamcaston hódító Crazy Taxi című játékra, amelyet a Hitmaker tákolt össze. Az arcade autós móka lényege az volt, hogy egy kattant taxisofőrként száguldoztunk a városban, miközben utasokat kellett A-ból B-be elvinni a lehető leggyorsabban, legőrültebb mutatványokkal, sérülések, karambolok nélkül. Minél ügyesebben toltuk, annál több pontot kaptunk, ez pedig bőven elég kihívás volt ahhoz, hogy hetekig pörgesse mindenki a játékot a minél jobb helyezés reményében. Most a Days Gone világa kínálja ugyanezt az élményt a Dead Don't Ride játékmód keretében, csak nem városlakókat viszünk el a Pizza Hutba vagy a vonatállomásra, hanem túlélőket a kihalt világ különböző pontjaira. Bár nem Offspring vagy Bad Religion dübörög közben, a soundtrack is hasonló hangulatú, és így is élvezetes kihívást nyújt a játék, itt egy kis gameplay ízelítő belőle:

Nincs új a nap alatt, nem is vehető komolyan, de azért mégis remek szórakozás. Legfeljebb közben hallgatok egy kis ezredfordulós punk rockot, hogy meglegyen a nosztalgiafaktor. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)