Hirdetés

Dean Hall otthagyja a Bohemia Interactive-ot és a DayZ-t

|

Dean Hall az év végén otthagyná a Bohemia Interactive-ot és vele együtt a DayZ-t is.

Hirdetés

Dean Hall, a méltán sikeres DayZ atyja az Eurogamernek adott interjújában elmondta, hogy még ebben az évben otthagyja a Bohémiát és visszamegy Új Zélandra, hogy saját stúdiót alapítson.

Hallnak honvágya van és a szavaiból az érződött, hogy nem élvezi a közös munkát a Bohemiával. Belefáradt a harcba. "Olyan ez, mint valaki más konyhájában főzni: nem akarom folyamatosan hajtogatni a Bohemiának, hogy én így csinálnám, és így is fogjuk csinálni" - mondta. 

De vajon mennyire gondolja komolyan a dolgot? "Már döntöttem. Végleg." - mondta Hall, de nem kell aggódni, nem fogja a DayZ-t cserben hagyni, nem fog egy ilyen kényes időpontban elmenni: "Addig maradok kapcsolatban a projekttel, amíg a Bohemiának kellek" - biztosított minket a fejlesztő.

Hall elmondta, hogy számára nagyon fontos a DayZ és a közösség érdekében mindenképpen marad idén és segíti a munkálatokat. Szerinte a mostanra 1.5 milliósra hízott játékosközösséggel szemben "nem lenne tisztességes", ha nem maradna valamilyen formában kapcsolatban a játékkal. Az a csapat, aki eddig a DayZ-n dolgozott viszi majd tovább a projektet, de Dean Hall vezetése nélkül.

A játékosok valószínűleg kiakadnak majd, mint ahogy akkor is tették, amikor Notch fogta magát és lemondott a Minecraft vezető fejlesztői posztjáról. "Láttam, hogy mi történt Notch-csal. Pontosan ezért érdemes előjönni a farbával. A Bohémiával szemben is tisztességesebb, mint egy napon hirtelen hátat fordítani és annyit mondani, hogy 'viszlát'. Ez nem az én otthonom. Persze ez nem pont olyan, mint amilyen Notch helyzete volt: ő csinált egy saját stúdiót - ez nem az én stúdióm" - magyarázta Rocket.

A távlati terveiről egyelőre csak annyit mondott, hogy szeretne hazatérni és megcsinálni a saját stúdióját. Van két játékötlete és még egy pár, amin még dolgoznia kell, amelyek mindegyike a DayZ-hez hasonlóan a többjátékos élményre és a túlélésre koncentrál majd. A tökéletes többjátékos élmény - "ezt akarom megtalálni". 

A Bohemia természetesen tisztában van Hall terveivel, de nem kívánták kommentálni az eseményeket. Ti mit gondoltok? Mit jelent majd ez számunkra? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)