Hirdetés

DayZ - elegetek van már a játékból?

|

A játékosok egyre elégedetlenebbek a DayZ fejlesztési menetével, a fórumokon folyamatos a harc, ezért a játék producere igyekezett tisztázni a helyzetet.

Hirdetés

A DayZ egy Early Access játék, ami még bőven alfa stádiumban van. Ezt már a játék megvételénél hatalmas betűkkel hirdeti a Steam, majd minden belépésnél is emlékeztet erre a DayZ.

Ennek ellenére a játékosok nehezen emésztik meg, hogy a fejlesztés nem olyan ütemben halad, ahogy azt ők szeretnék vagy elképzelték. A hivatalos DayZ fórumon a játék producere, Brian Hicks egy posztban igyekezett kezelni a lincshangulatot. 

"Jelenleg nem a DayZ-vel játszotok, hanem egy fejlesztés alatt álló verzióval. Egy korai builddel" - írta Hicks. Szerinte 11 hónapnyi fejlesztés alapján megítélni egy játékot olyan, mintha két ecsetvonás után mondanánk véleményt egy festményről, majd a AAA kategóriás játékokat is felhozta példának. Azt mondta, hogy azok sem különbek ennél a fejlesztés korai szakaszában, kivéve talán azokat, amik évről évre alig nyújtanak valami újdonságot. 

"Tarts egy kis szünetet és gyere vissza a bétára vagy a teljes verzió kiadására" - tanácsolja Hicks, aki szerint az Early Access játék fejlesztésének megvannak a maga mélypontja, de "ilyen ez a szoftverfejlesztés". "Igen, ez rohadtul stresszes dolog - mindenki számára az, de részesei lehettek annak, ahogy a DayZ alakul" - fejezte be a producer.

Én a magam részéről elégedett vagyok, a DayZ már most megérte a belefektetett pénzt, mert több mint 250 órányi szórakozást köszönhetek neki (na jó, ebből 200 lehetett igazából szórakoztató, de azért mégis). Igazából nem is nagyon tehetünk már mást, minthogy reméljük, hogy a terveknek megfelelően még az év vége előtt megérkezik a béta, valamikor jövőre pedig a teljes játék is.

Nektek mi a véleményetek? Ti játszotok még? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)