Hirdetés

DayZ fejlesztők: "Hülyék lennénk, ha nem próbálnánk meg kiadni konzolra"

|

A Bohemia Interactive ugyan nem jelentette be az ArmA 2 modjaként indult játék konzolos verzióit, de szeretnék, ha a DayZ nem csak PC-n aratna.

Hirdetés

Jan Kunt, a DayZ producere egy interjúban azt nyilatkozta, hogy közelebbről is megvizsgálják a konzolokban rejlő lehetőségeket, majd kiemelte a Minecraft sikerét.

A Minecraftról tudni érdemes, hogy PC-exkluzívként indult, de később az Xbox Live kínálatába is felkerült, melynek köszönhetően további közel négymillió példányt sikerült értékesíteni belőle. Elsősorban ez ösztönzi a DayZ fejlesztőit arra, hogy megpróbálják kiadni a zombis túlélő-akciójátékot.

"Mindig szerettünk volna konzolra is fejleszteni. Nyilvánvaló, hogy PC-s fejlesztők vagyunk már jópár éve, de a konzoloknak hatalmas piaca van és a kalózkodás sem okoz akkora problémát." - mondta Kunt, majd hozzátette, hogy szerinte a konzoloknak nagyobb befolyása van a fő piacokra, így mindenképp lenne értelme kiadni a DayZ-t Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is. A játék PC-s, egyedülálló (tehát az alapjátékot nem igénylő) verziójának megjelenése még ez év folyamán esedékes.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)