Hirdetés

DayZ - miért is kell új motor?

|

Dean Hall két hete jelentette be, hogy a zombis móka fejlesztését egy új motorral folytatják, most pedig azt is elárulta, miért volt igazán szükség a váltásra.

Hirdetés

A DayZ szülőatyja, Dean Hall még június közepén közölte a nagyvilággal, hogy a milliók által imádott játék mostantól új motorral, az úgynevezett Infusion Engine-nel folytatja útját a tökéletes túlélőjátékká válás felé.

A VG247 most mikrofonvégre kapta a gurut, aki elárulta, miért volt szükség a váltásra. „Egyszerűen elértük a motor korlátait, így már nem tudtuk megvalósítani azokat a fejlesztéseket, amiket szerettünk volna. Dinamikus fényeket például nem használhattunk, így az elemlámpák fénye áthatolt a falon. Az átállás természetesen nem az jelenti, hogy újrakezdenénk az egészet. A motort modulonként fogjuk lecserélni, így az átállás remélhetőleg folyamatos és zökkenőmentes lesz" - mondta Hall.

A DayZ atyja azt is elmondta, hogy azért nem dolgoznak együtt az Armás csapattal, mert a két projekt teljesen más alapokra építkezik. Jó előre megterveznek mindent, és mivel a későbbiekben nagyon elválik majd a két játék, nem lett volna érdemes ugyan arra az alapra építkezni. Az új motor természetesen nem azt jelenti, hogy minden azonnal hibátlanul működik majd, egyszerűen sokkal több lehetőségük lesz megvalósítani amit szeretnének.

Ti pörgetitek még a DayZ-t? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)