Hirdetés

DayZ - jöhet az Xbox One-os verzió, de mindenekelőtt a PC-s

|

A PC-re még el sem készült DayZ-t már be is jelentették PlayStation 4-re. De mi a helyzet az Xbox One-nal?

Hirdetés

Közepes meglepetésre az utóbbi idők egyik legsikeresebb PC-s játéka, a DayZ PlayStation 4-re látogat. Ezt már sikerült megemésztenünk, de vajon mi a helyzet a jelenlegi konzolgeneráció másik résztvevőjével, az Xbox One-nal?

Az EGX London 2014-en Dean Hall azt nyilatkozta, hogy "a DayZ mindenképpen egy multiplatform cím lesz, ez a Bohemia konkrét terve a jövőre nézve". Hivatalos megerősítés még nem történt, az ötletgazda csak annyit mondott, hogy egyelőre nem készek bejelenteni a többi platformot. 

A fejlesztő a PlayStation 4-es DayZ-vel kapcsolatban a gamescom 2014-en nem osztott meg szinte semmit, hanem az Early Access és az új konzolgeneráció kapcsolatáról beszélt. Nem tudjuk, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy PlayStation 4-re is "félkész" állapotban várhatjuk a DayZ-t. Hall szerint ez sokban múlik majd a Sonyn is, hiszen az ő Early Access programjuk és maga a játék fejlesztési fázisa szabja majd meg a megjelenés idejét és formáját.

"A [jövő évi megjelenés] leginkább attól függ, hogy a konzolok milyen kiadási stratégiákat támogatnak majd. Dobozos megjelenés? Az biztos, hogy nem jövőre lesz, mert túl sok munka van még hátra. Az bizony egy elég bizarr világ lenne, ha a konzolos DayZ 1.0 előbb jönne, mint a PC-s" - mondta Hall.

A konzolos DayZ-vel kapcsolatban még rengeteg a kérdőjel. Az már most biztos, hogy a PC-s verzió végtelenül összetett irányítását nem lehet átcuppantani egy kontrollerre, de hamarosan erről is mondanak majd valamit. Ti mit gondoltok? Legyen Early Access a DayZ konzolon is vagy csinálják meg előbb a PC-s verziót és legyen majd egy dobozos változat a konzolokra? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)