Hirdetés

Dayz - erre a javításra megérte várni

|

Megérkezett a patch. Elég sokat csúszott, de most végre itt van és vele együtt rengeteg újdonság és javítás, ami miatt megérte türelmesnek lenni.

Hirdetés

A DayZ továbbra is több sebből vérzik, de a Bohemia most már kétszer annyi fejlesztővel tömködi be a lyukakat és szépen alakul is Dean Hall MMOFPS-e.

A DayZ patch meglehetősen sokat csúszott, mert a fejlesztők a beépített újítások miatt belefutottak egy-két olyan bugba, amitől instabillá vált a build és nem érte volna meg kipörgetni. Nem is baj, hogy nem tették, mert az extra időben nem egymás haját fonogatták, hanem még több izgalmas funkciót és megoldást tettek a játékba, valamint néhány idegesítő hibát is kijavítottak.

 

A DayZ patch kijavította a láthatatlan játékosok és zombik problémáját, ami az új motor miatt már a megjelenés óta borzolta a kedélyeket. Emellett a bejelentkezésnél tapasztalható problémák is megszűnnek, illetve rengeteg animációt, fény- és időjáráseffektet és textúraparát is kijavítottak a srácok.

A felszerelésünk is bővült. Új kabátok, hipsztersapkák érkeztek és most már a fegyvereink nagy részét is befesthetjük. Apropó fegyverek. Bekerült a játékba a Sporter 22, a CR75, az Amphibia S, és 1911, meg persze a hozzájuk tartozó kiegészítők és töltények. Ezeket elég szűken méri a DayZ, ugyanúgy, ahogy most már ritkábban találkozhatunk hátizsákokkal is. Kajából viszont egy kicsivel több lesz, őszibarackkonzervek és különböző bogyókat gyűjthetünk, illetve lesznek romlandó élelmiszerek, mint a nyúlláb, a vaddisznó steak és a csirkemell.

Mostantól ha a melletted álló haverodnál zuhog az eső, akkor nálad is fog. Ez azért is fontos, mert az új patch miatt most már elázhatunk, ami tönkreteheti a fegyvereinket és a nem helyesen tárolt cuccainkat, és nehogy már az legyen, hogy a szomszéd tehene meg életben marad. Viszont rakhatunk tüzet. A kis egyszerű tábortűztől egészen a kemencéig fejleszthetjük és még süthetünk is benne. Egy kertiparti Elektró közepén? Valaki?

Szívrohamot kaphatunk. Ha esetleg eddig nem lett volna elég olyan dolog, ami megölhet, akkor most végre itt van ez is. Ez egyébként végre értelmet ad a defibrillátornak. Az egészségügyi részben egyébként is rengeteg mindent egyensúlyoztak, most már nem csak kúszni tudunk törött lábbal és az epi-pen azonnal feléleszt, ha eszméletlenek vagyunk.

Cherarus is megváltozott. A hatalmas területen most már véletlenszerű helyeken találhatunk rendőrségeket és tűzoltóságokat, ráadásul Olsha és Khelm városát is teljesen átdolgozták. Svetlo környékén új falvak vannak, ráadásul még a kövek is jobban néznek ki. Bármit is jelentsen ez.

Történt még egy-két apróság és aki mélyebbre szeretne ásni a DayZ legújabb javításában, annak érdemes belepillantania a teljes chagelogba. Ha pedig csak a casual része érdekel a játéknak, akkor a Miss DayZ Sofőrje livestreamünket ajánljuk, ami talán egy kicsivel könnyebben emészthető. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)