Hirdetés

DayZ - az önálló változat ingyenes lett volna

|

Dean “Rocket” Hall, a DayZ alkotója elárulta, hogy a nemsokára egymagában is játszható verzió eredetileg free-to-play modellel érkezett volna.

Hirdetés

Az eredetileg ARMA II és Arma II: Operation Arrowhead modként indult DayZ önálló változatát jelenleg is hegeszti Rocket és a Bohemia Interactive.

A GDC 2013-on Dean elárulta, hogy mialatt kiadót keresett az új változatnak, több cég is érdeklődött a free-to-play lehetőségek után. Ő azonban nem akarta ezt a modellt, mivel szerinte "a DayZ a túlélésről, és nem a bevásárlásról szól". Vagyis a mikrotranzakciós rendszer az, amit nem feltétlenül részesít előnyben. Ugyanakkor azt is elárulta, hogy ennek ellenére lát fantáziát a free-to-play játékokban, sőt, személyesen neki is van egy ilyen játékötlete.

A DayZ élménynek arról kell szólnia, hogy mit találunk a világban, és nem arról, mit vásárolunk meg külön: "Nem a szépítkezésről szól a Dayz; ez nem olyan, hogy dolgoztam a Burger Kingben egy órát és megvettem ezt a sapkát, hanem ezt a sapkát harc közben szereztem". Nos, meglátjuk, mi történik majd az önálló verzió kiadása után a játékkal...

Az egyedülálló DayZ fejlesztése jelenleg is folyik, az alfa verzió már idén nyáron érkezhet. (A DayZ mod ingyenesen letölthető a Steam-ről, futtatásához az ARMA II és Arma II: Operation Arrowhead megléte szükséges.)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)