Hirdetés

DDoS támadás nehezítette meg a Final Fantasy 14 játékosok életét

|

A Square Enix közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

Hirdetés

Miközben a rajongók már türelmetlenül várják a kizárólag PlayStation 5-re érkező Final Fantasy XVI-t, még a korábbi részeknek is megvan a maga felhasználóbázisa, akik örömmel járnak vissza a már ismert világba. Ilyen a közönségkedvenc Final Fantasy XIV is, amelynek a népszerűsége továbbra is töretlen, még akkor is, hogyha virtuális börtön jár annak, aki modokkal él vele kapcsolatban. Sajnos az idillbe nemrég belerondított egy DDoS támadássorozat, még ha csak rövid időre is. 

A hivatalos Final Fantasy 14 honlap számolt be róla, hogy ismeretlenek támadása miatt hálózati technikai nehézségek léptek fel augusztus 2-án az észak-amerikai adatközpontokban, amelyek így az amerikai játékosokat érintették. A probléma szerencsére nem tartott sokáig, csupán pár percen keresztül voltak fennakadások a bejelentkezésben, valamint az adatok elérésében, küldésében, és fogadásában.

Hirdetés

A Square Enix közleménye szerint a problémák megoldódtak, de "továbbra is figyelemmel kísérik a helyzetet és az internetszolgáltatókkal együttműködve ellenintézkedéseket fog kidolgozni", hogy a jövőben kivédhetők legyenek a hasonló támadások. 

A kellemetlenségek elhárulása után már pozitívabban fog folytatódni a játék jövője, ugyanis augusztus végén jelenhet meg a Final Fantasy 14 következő, 6,2-es frissítése, amellyel kapcsolatban a jövő hét folyamán, augusztus 12-én terveznek többet is mesélni a fejlesztők. A patch legnagyobb újdonsága az Island Sanctuary lesz, amely lényegében egy Animal Crossing-szerű sziget, ahol kóborló minionokkal léphetnek interakcióba a játékosok. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)