Hirdetés

DDoS támadás ütötte ki a Blizzard szervereit, a Call of Duty is szenvedett

|

Az Activision Blizzard online játékait kiszolgáló infrastruktúra túlterhelésének szokás szerint a kikapcsolódni vágyó játékosok itták meg a levét.

Hirdetés

Nem először fordul elő ilyesmi, de évente akár egyet alkalom is bosszantó lehet, ha történetesen épp akkor néznénk be pár körre a Call of Duty: Warzone-ba, vagy húznánk néhány szintet a sokadik karakterünkön a World of Warcraftban. Most újfent várakozni kényszerülnek azok, akik az említetteken túl az Overwatchban, a Hearthstone-ban, esetleg a Diablóban tervezték eltölteni a következő néhány órát.

Az Activision Blizzard hivatalosan is megerősítette, hogy túlterheléses támadás alatt álltak a cég szerverei, ez okozza a bejelentkezési kísérletek során tapasztalható problémákat és a végeláthatatlan hosszúságú sorban állást a Battle.neten.

Hirdetés

A kiadó mindenkit biztosított arról, hogy figyelemmel követik a támadást, és mindent megtesznek a helyzet mielőbbi normalizálása érdekében. A Down Detector kimutatása alapján magyar idő szerint reggel 9 magasságában kiugróan megszaporodtak panaszos bejelentések, ezekre válaszul a Blizzard support Twitter-fiókja az autentikációs szerverek elleni, a bejelentkezést megnehezítő támadás kivizsgálásáról írt. Eközben több játékos is arról számolt be, hogy miután hiábavalóan próbáltak belépni, legalább egyórás várakozást jelentő sorban állást jelzett a Battle.net.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az időzítés egyébként aligha lehet véletlen, az Activision Blizzard ugyanis arra készül, hogy a holnapi Call of Duty Next eseményen hivatalosan is leleplezze a Warzone 2-t. A Blizzard support szerint a reggel indult támadás időközben véget ért, tehát ha eddig nem tudtál bejelentkezni, most már érdemes lehet újra megpróbálkoznod vele.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)