Hirdetés

Dead Rising Előzetes

|

A tavaly Xbox 360-ra megjelent és hamarosan PC-n is kapható Dead Rising egészen újfajta koncepciót használ a derék húsevők zombik örökzöld témájához.

Hirdetés

Az agyatlanul, ám annál vérszomjasabban támadó élőhalottak ezerféle filmet és játékot ihlettek már meg. Korábban a Resident Evil volt az igazi klasszikus echte zombi témában, és nagy érdeme, hogy még a filmvásznon is sikerült lehagynia népszerűségben George Romero (nem tévesztendő össze Johnnal...) saját remake-jét, a Holtak hajnalát. A Capcomnál azonban úgy döntöttek, hogy egy másik zombis játéknak is utat engednek. A Dead Rising mégis sokkal több egy szimpla RE-klónnál...

 


Mindent a címlapsztoriért!
A játék főszereplője Frank West, egy freelance újságíró és fotós, aki már jó pár háborús sztorin dolgozott, ám azok sem készítették fel arra a borzalomra, amit egy coloradói kisvárosban, Willamette-ben tapasztalt. Hősünk éppen egy helikopteren ülve érkezik a városkába, amikor a magasból borzalmas jeleneteknek szemtanúja. A várost zombik lepték el és nekünk - jó újságíróhoz híven - az az első feladatunk ebben az interaktív intróban, hogy lefotózzuk, amint a vérszomjas élőhalottak lemészárolják a civil lakosságot. Persze ennyi még nem elég a jó cikkhez, és Frankot nem olyan fából faragták, hogy kihagyja az évszázad sztoriját. Ezért leszáll a helikopterről egy kis multipláza tetején...

 


Ami a kezed ügyébe esik...
Innentől kezdődik az igazi játék, melynek története egészen meglepően jól kidolgozott, rendkívül érdekes karakterekkel, látványos és filmszerű átvezető mozikkal tarkítva. A játék grafikája igen színvonalas, azonban az igazi élmény nem is ez, hanem maga a játékmenet. Mi az, amivel többet tud mondani a Dead Rising más zombis játékokkal összehasonlítva? Az igazi újdonság a felhasználható fegyverekben rejlik. Röviden szólva: amit megtalálsz, azt fegyverként használhatod: a pénztárgéptől kezdve, a plázában lévő padokon, sportterméken (baseballütő, golfütő, stb.) egészen a legextrémebb tárgyakig MINDENNEL ütheted, verheted, szúrhatod, lefejezheted, darabolhatod a zombikat. A felhasználható tárgyak listájával az egész cikket megtölthetném, de talán a számomra leggroteszkebb és gyilkosabb eszköz a fűnyírógép volt, amellyel szabályosan learattam a szörnyeket.

 


Stílus, humor és tömegmészárlás kéz a kézben
A zombikból egyébként már-már vicces mennyiséget kell kiirtanunk és a finom humor az egész játékot átszövi valahogy. A Dead Rising igazi erőssége ugyani, hogy nem veszi igazán komolyan önmagát, miközben azért nem annyira idétlen, mint például a Bad Day LA. Add ehhez hozzá a tényleg nívós sztorit, az állandóan adrenalin pumpáló és véres akciót, és egy igazi klasszikussal van dolgod már egy éve Xbox 360-on, illetve még az idén PC-re is meg fog jelenni ez a gyöngyszem - ha hihetünk a Capcom állításának. Reméljük tökéletes konverzió készül belőle: várjuk szeretetettel!

 



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)