Hirdetés

Dean Hall szerint ellenőrizni kell a rajongók pénzéből dolgozó fejlesztőket

|

A DayZ ötletgazdája aggodalmát fejezte ki a számos bedőlt projekt miatt, amik Kickstarteren, vagy a Steam Early Accesss programján keresztül kaptak pénzt.

Hirdetés

Az elmúlt hetek ismét rossz híreket hoztak a közösségi finanszírozással készülő játékok kapcsán, aminek a két csúcspontja a Kickstarteren és a Steam Early Accessen is kalapozó Godus és a The Stomping Land egyre valószínűbb kudarca volt. Dean Hall, aki maga is tapasztalt a témában a DayZ kapcsán, a Twitteren fejezte ki aggodalmát a finanszírozási forma jövője miatt.

"Ha azt szeretnénk, hogy a Kickstarter és az Early Access sikeres legyen, mint a játékok finanszírozásának egy módja, elszámoltathatóságra van szükség. A médiának és a gamereknek is nagy felelőssége van ebben" - írta Hall.

Bár nem fejtette ki jobban mire gondolt, tény, hogy gyakori probléma a rajongók pénzügyi segítségét igénybe vevő játékoknál, hogy a fejlesztők nem kommunikálják megfelelően, mi is történik éppen a fejlesztés terén, ami főleg azoknál a projekteknél aggasztó, ahol nem érkeznek rendszeres frissítések.

 

A másik fontos pont pedig az összegyűjtött összeg sorsáról való beszéd, amit bár nem kötelező, lehet olyan brutális részletességgel is közölni, mint a Skullgirls néhány évvel ezelőtti DLC-jének az esete, ahol részletesen ismertették, milyen tételekből áll össze a kijelölt célösszeg.

Mit gondoltok, mitől működne jobban a közösségi finanszírozás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)