Hirdetés

Death Stranding - Kojima végre elmagyarázta az alapokat

|

Sosem találnátok ki, hogy a Death Stranding legutóbbi trailerében látott víz alatti rész valójában micsoda.

Hirdetés

A The Game Awardson láthattuk a Death Stranding legújabb kedvcsinálóját, amelyből még mindig nem sokat értünk, viszont Mads Mikkelsen szerint elképesztő lesz, szóval már nagyon szeretnénk kipróbálni. Most Kojima mester új interjújának köszönhetően lelepleződött a trailer egyik jelenetének rejtélye, amin mi is meglepődtünk. 

Hirdetés

"A játék egyik fő témája az élet és a halál" - mesélte a Metal Gear széria atyja az amerikai IGN-nek. "Szeretném, ha tudatosulna az emberekben, hogy amikor meghalnak a játékban, az nem a véget jelenti." Helyette egy vízalatti purgatóriumba kerülünk, amilyenben Norman Reedust is láttuk lebegni a legutóbbi előzetesben (mielőtt megismertük az internet új szenzációját, a torokban megbújó babát). Amikor meghalsz a játékban, ebbe a vízalatti világba kerülsz, amit szellemként fedezhetsz fel belső nézetben, elveszett tárgyakat és hasonló dolgokat szerezhetsz vissza. Kojima bevallása szerint ezzel próbál meg eltávolodni a régimódi halál mechanikától, ami már az arcade korszak óta jelen van és amit arra terveztek, hogy benyelje a pénzérméket, viszont nem sokat fejlődött azóta. Ebben a vízalatti állapotban "nem vagy se élő, se holt. Ez annak a képernyőnek a megfelelője, ami azt kérdezi, hogy "szeretnéd-e folytatni és a számláló pörög a nulla felé." 

A játékos életének és a halálának azért nyoma marad a játékban: a testébe visszatérve egy olyan világba érkezik, ami ismeri a korábbi vereségeit. Kojima szerint "a halál sosem fog kizökkenteni a játék menetéből." Azt is megtudtuk továbbá, hogy a fenti videóban látott rész kronológiailag a Death Stranding elejéről származik, közvetlenül a prológus után játszódik, de még a korábbi előzetesek eseményei előtt.

Ami még kevésbé volt nyilvánvaló a legutóbbi trailerben, az maga az eső, ami sokkal fontosabb szerepet kap annál, mint hogy feláztatja a talajt. A Timefall néven emlegetett jelenség képes befolyásolni az idő múlását: ezért nőnek olyan gyorsan a növények a trailer elején, és ezért öregedik meg pillanatok alatt a földön fekvő fickó is, akinek az arcára hullik az eső. Kojima egyelőre csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy Norman Reedus karaktere különös szerepet kap majd ebből a szempontból, de aztán ő is rájött, hogy ennél többet nem mondhat, ha nem akar spoilerezni.

Az imént említett baba, akit ezekben a kedvcsinálókban láthattunk, mellesleg ugyanaz a kis fickó és neki, valamint a Reedus karakterének hátán lévő mechanikus karnak is lesz valamilyen szerepe a játékmenet szempontjából, de Kojima nem volt hajlandó többet elárulni. "Mindennek van értelme, minden össze fog állni." - jelentette ki.

Mi pedig izgatottan várjuk, hogy még többet megtudhassunk a PlayStation 4-exkluzív Death Strandingről. Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)