Hirdetés

Dél-Koreában akár 5 év börtönbüntetés is járhat csalóprogramok készítéséért

|

Dél-Korea kormánya hatalmas lépést tett a hack-készítők elleni harcban, melynek hatása akár világszintű is lehet.

Hirdetés

A dél-koreai kormány saját kezébe vette a csalók és a csalóprogramok készítői elleni küzdelmet. Nemrég fogadták el azt a alkotmánykiegészítést, amely alapján a hacker szoftverek készítői akár 5 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

Az új szabályozás lényege, hogy minden olyan személyt büntet, aki az adott játék felhasználói szerződése szerint tiltott, vagy a fejlesztő, kiadó által nem jóváhagyott programot fejleszt és terjeszt. A betartását nagyon komolyan is gondolják: 43 ezer dolláros bírság vagy 5 év börtön is lehet a kiszabható büntetés.

A törvény ugyan a programok fejlesztőit célozza közvetlenül, de az lenne a lényege, hogy visszaszorítsa a Koreában nagyon elterjedt, az esportokat - különösképpen az Overwatchot - is érintő hackerek szabadságát.

Ebből a szempontból viszont nagyon érdekes, hogy a felhasználókat nem büntetik közvetlenül, ezt továbbra is a kiadó intézi. Az viszont becsülendő, hogy a cheateket már a gyökerükben szándékozzák elfojtani, hogy még csak meg se forduljon a fejekben a szoftverek terjesztése.

Negatívan érintheti a törvény viszont azokat a moddereket is, akik nem jogtalan előnyszerzésre, hanem pusztán szórakoztatás céljából fejlesztenek programokat. Ugyanis ezek a modok is beleütköznek a Terms of Service feltételeibe, így az ártatlan moddereknek is kijárhat a vaskos büntetés.

Szerintetek jó ez a megoldás a koreaiak részéről, vagy más módon kellene kezelni a cheater-problémát?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)