Hirdetés

Délután újabb részletek érkeznek az Unreal Engine 5-ről

|

A mai, Epic által tartott bemutató inkább technológiai szempontból lesz érdekes, de azért biztos lesz majd valami látványos a gamereknek is.

Hirdetés

Mindig izgalmas esemény, mikor új Unreal Engine jelenik meg, hiszen ez mindig együtt jár a játékok grafikájának és technológiai megoldásainak meredek fejlődésével is. Az Epic ígérete szerint a mai bemutató sok izgalmat rejteget a fejlesztőknek és a teljes motor megjelenése is már nagyon közel van.

A fejlesztők a Twitteren jelentették be az elő adást ma délutánra, kihangsúlyozták azonban, hogy a motor technológiai megoldásaira fognak összpontosítani, így nem érdemes semmilyen játékkal kapcsolatban bejelentésre számítani.

Hirdetés

Az Unreal Engine 5-öt már tavaly bemutatták a közönségnek, jóval a PlayStation 5 megjelenése előtt. A fejlesztőinek erre a generációra nem kisebb célkitűzéseik vannak, mint, hogy olyan fotórealisztikus grafikát érjenek el, ami vetekszik a CGI technológiával és még a valós élettel is.

A motor két kiemelt képessége a Nanite és a Lumen. Előbbi a játékokban megjelenő tárgyak fizikáján és a környezet geometriai alakjaival kapcsolatban hoz drasztikus javulást, utóbbi pedig a fényeket emeli megtévesztően valós szintre. Erről bővebben ebben a videóban beszéltünk:

Ugyan a teljes leleplezés még meg sem történt, már most tudjuk, hogy például a Senua's Saga: Hellblade 2 vagy The Coalition csapat több játéka is már az Unreal Engine 5-tel készül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)