Hirdetés

Feltörték az első játékot, amelyben már új Denuvo van

|

A 2017-es őszi szezon több játéka használta a Denuvo egy új változatát, ami egészen eddig mindegyik címet megvédte, nemrég viszont megjelent az első crack, ami megkerüli a védelmet.

Hirdetés

Több sorozatos pofon után, például mikor a néhány AAA játékot egy napig sem tudott megvédeni a Denuvo aktuális változata, egy új verzióval állt elő az osztrák cég. A 4.8-as kiadást olyan címek használták, mint az Assassin's Creed Origins, a Star Wars Battlefront II, az Injustice 2, a Football Manager 2018, vagy éppen a Sonic Forces. A legutóbbi címet viszont nemrég sikerült illegálisan is játszhatóvá tennie a kalózoknak, ami azt jelenti, hogy hamarosan a többi tört változata is megjelenhet.

Hirdetés

A SEGA sorozatának legújabb részéhez olyan crack bukkant fel, ami megkerüli a Denuvót, azaz a rendszer továbbra is fut a háttérben. Tehát a jelenlegi kalózváltozatok semmiképp nem hoznak teljesítménybeli javulást, ami miatt sokan nem veszik szívesen a DRM-megoldás jelenlétét.

Ráadásul az Assassin's Creed Origins esetében egy másik védelmi rendszer, a VMProtect is fut, így ebben az esetben még egy akadályt le kéne küzdenie a kalózoknak. Kérdéses, hogy a Denuvo milyen gyorsan tud majd válaszolni a 4.8-as verzió hatástalanítására, illetve hogy az meddig tartja majd magát.

Mit gondoltok, várható komoly változás a kalózkodás vagy a DRM-rendszerek terén idén, vagy marad az eddig látott macska-egér játék a crackerek és a védelmek készítői között?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)