Hirdetés

Úgy tűnik, tényleg sikeresen feltörték a Denuvót

|

A jelek szerint több évnyi próbálkozás után sikerült feltörni az egyre több játék védelmére használt DRM algoritmust.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban egyre több játék esetében sikerült megkerülni a Denuvo rendszerét, néhány nappal ezelőtt pedig arról is beszámoltunk, hogy a Doom esetében fel is törték az algoritmust. Úgy tűnik, ennél sokkal komolyabb dologról van szó.

A Reddit szabályosan felrobbant, amikor a CPY nevű csoport bejelentette, hogy sikerült feltörniük a Rise of the Tomb Raider védelmét. A jelek szerint sikerült izolálniuk az összes Denuvót aktiváló triggert, amiket a különböző licensz és anti-debug ellenőzésekkel együtt sikerült leállítani, így ezek sosem futnak le. Mivel minden játék egyedi metódusokat használ, időbe telik majd, mire beesik a következő játék, de a módszer már működőképesnek tűnik.

Nem sokkal a "hivatalos" crack előtt egyébként egy Voksi nevű cracker már kiadta a saját változatát, amely nem feltöri, csak megkerüli a Rise of the Tomb Raider védelmét. Voksi elmondása szerint az ő változatával több mint 600 ezer játékos játszott. 

Hogy milyen sors vár a többi játékra, az a következő napokban, hetekben derül majd ki, ahogy az is, milyen módosításra készül a Denuvo a jövőben, hiszen ha nem tudják kijavítani a biztonsági rést, akkor bezárhatják a boltot.

A warez kapcsán egyébként számos érdekes beszélgetés, vita és okfejtés zajlott a GSO hasábjain az elmúlt időszakban, legyen szó akár a Dying Lightról, akár a már említett Doomról, vagy az egy hónappal ezelőtti Tomb Raider balhéról. Érdemes elgondolkodni az egész szituáción és több oldalról is megvizsgálni a helyzetet, mielőtt értelmetlen fröcsögésbe fordul a komment szekció.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)