Hirdetés

Ismét feltörték a Denuvót

|

A közismert másolásvédelmi rendszer legújabb verziója sem bírta túl sokáig a kalózok ostromát.

Hirdetés

A játékipar egyik legrégebbi problémája a kalózkodás elleni küzdelem és ugyan pár évvel ezelőtt nagyon úgy tűnt, hogy a Denuvo rendszere egy tartós megoldás lehet a problémára, végül ez sem bírta sokáig megvédeni a játékokat a rafinált kalózoktól.

Hirdetés

A Denuvo ugyan igyekezett tartani a lépést és folyamatosan frissebb változatokat csinált a rendszerből, viszont most úgy tűnik, hogy a crackereknek sikerült feltörnie az F1 2018-at, ami azért érdekes, mert ez a játék a Denuvo legeslegújabb változatát használta.

Ez pedig azt jelenti, hogy innentől kezdve minden új játék célponttá vált, ami ezt a verziót használta, tehát hamarosan a Monster Hunter World, a Dragon Quest XI vagy akár a Shadow of the Tomb Raider tört verziói is felkerülhetnek a torrent-oldalakra.

Egyelőre ugyan egyik említett játékhoz sem vált elérhetővé crack, és feltételezhető, hogy a Denuvo is igyekszik majd ismételten igazítani egy kicsit a rendszeren, de az a helyzet, hogy lassan talán itt lenne az ideje belátni, hogy a rendszer már csak tüneti kezelés, meg komplex megoldás. A kalózkodás nyilván helytelen dolog, de a tendencia az utóbbi évekből azt mutatja, hogy egy igazán jó játék és egy csapat, amely őszinte és korrekt a rajongóival még a DRM rendszerek nélkül is jobban tud teljesíteni, mint egy olyan alkotás, ami a legális vásárlóit is frusztrálja.

Szerintetek van még létjogosultsága a Denuvónak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)