Hirdetés

Désilets pereskedik a Ubisoft ellen

|

Először otthagyta a Ubisoftot, aztán visszament, aztán kirúgták, most pedig pereskedni akar. Désilets nem az a nyugodt típus.

Hirdetés

Egy hónapja tették ki irodájából Patrice Désiletst, az Assassin’s Creed sorozat kreatív direktorát mondván, hogy „nem kívánatos személy”. Ezzel az indokkal úgy tessékelték ki az ajtón, hogy még elköszönni sem hagytak neki időt.

Úgy tűnik, hogy Patrice bedühödött: 400 ezer dollárt és az 1666: Amsterdam (mint kiderült ez a játék teljes címe) jogait akarja. A THQ-val kötött megállapodás értelmében Désiletsnek teljes kreatív szabadsága kellett, hogy legyen a cím felett, amit a Ubisoft nem akart neki megadni. Emellett egyébként a szerződés azt is kikötötte, hogy az 1666 jogai Désiletsre szállnak, ha játékot elkaszálják.

Yves Guillemot, a Ubisoft CEO-ja azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy a megegyezés a THQ és Désilets között túl nagy szabadságot jelentett, ami miatt nehéz lett volna kontrollálni őt. Ahhoz képest, hogy januárban még tárt karokkal fogadták - a THQ Montréal csapatával együtt -, ez már annyira nem barátságos hozzáállás.

Valószínűleg ezért követeli magának Désilets a 400 ezer dollárját, ami magába foglalja a céggel kapcsolatos kiadásait, a kártérítést és a munkakereséssel kapcsolatos költségeket. Talán még ezeknél is fontosabb az 1666 sorsa. Az elmondottak alapján Désilets a jövőben is maga szeretné vezetni ennek a projektnek a fejlesztését, de a Ubisoft szerint a THQ-val kötött megállapodása semmisnek minősül, mivel a játék fejlesztése csak szüneteltetve lett.

A jogi torzsalkodás közben álljunk meg egy pillanatra a játék alcíménél. Az 1666: Amsterdam már egy beszédes cím, ez alapján következtethetünk, hogy a sztori az 1663 és 1666 között Amsterdamban kitört bubópestis járvány köré íródott. Azért ez egy történelmi RPG alapjának nem gyenge, reménykedjünk, hogy el is fog készülni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)