Hirdetés

Destiny 2 - a Bungie trükközött a loot boxokkal, a rajongók nem boldogok

|

Elég megtévesztő volt a Destiny 2 fejlődési rendszere, és miután egyre több játékos kezdett nyomozásba, a Bungie is belátta, hogy a rendszer nem kifejezetten jó.

Hirdetés

Az elmúlt hetek loot box botrányai szinte minden kiadóra hatással voltak, de az legalább látszik, hogy a stúdiók általában hajlandóak engedni a rajongói nyomásnak. A Destiny 2 esetében több mint két hónappal a rajt után derült csak fény a turpisságra, de a Bungie máris elkezdte átdolgozni a rendszert.

Hirdetés

Miután 20. szintre húztad a karakteredet, továbbra is gyűlik az XP, szintlépéskor pedig egy Bright Engram a jutalmad, ami gyakorlatilag a Destiny 2 loot doboza, amiből különböző kozmetikai cuccok, hajók, festések, emote-ok esnek. Néhány játékos arra lett figyelmes, hogy hiába grindolnak, nem haladnak olyan ütemben, mint szeretnék, és hiába írja ki a játék, hogy ugyanannyi XP-t kapnak egy feladat teljesítéséért, a sáv valahogy nem akar betelni. Többen is nyomozásba kezdtek, ennek eredményeként derült ki, hogy ha ugyanazt a feladatot csinálod meg újra és újra, a játék valóban csökkenti a kapott XP mennyiségét, ezzel lassítva a fejlődést, amivel nyilvánvalóan arra próbálják meg sarkallni a rajongókat, hogy költsenek a loot boxokra, mielőtt a bennük található időszakos kozmetikai extrák végleg kikerülnek a játékból.

A Bungie most egy hivatalos közleményben ismerte el, hogy a rendszer valóban így működik, és míg a hosszabb feladatok, mint a Crucible meccsek vagy a Raid során felfelé skálázzák a kapott XP-t, a gyorsan grindolható dolgok, mint mondjuk a publikus események során ennek a fordítottja működik, vagyis minél többet farmolsz, annál kevesebb xp lesz a jutalmad. Ennek valószínűleg akkor sem örültek volna a rajongók, ha nyilvánosan kommunikálja a csapat, így viszont végképp nem boldogok, hogy próbálták az egészet eltitkolni.

A Bungie most teljesen kikapcsolta az egész rendszert, és azt ígérik, hogy a következő időszakban közelről figyelik majd a változásokat, és ha úgy érzik, hogy változtatásra szorul a dolog, akkor azt nyíltan kommunikálják majd a játékosok felé.

Ti fizettetek már a Destiny 2 mikrotranzakciós rendszerében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)