Hirdetés

Destiny 2 - a PC-s aim assist tönkreteszi a játékot, háborognak a rajongók

|

Egy nem túl ügyes játékosnak elég kontrollert ragadnia, és máris a ranglista élén találhatja magát, köszönhetően a beépített rásegítésnek, amit a PC-s változatban is megtalálható.

Hirdetés

A konzolos FPS játékokban általában van valamilyen beépített rásegítés, ami a célpontra húzza a célkeresztet, hogy kontrollerrel se kelljen nagyon gépészkedni ahhoz, hogy le tudjunk lőni pár embert. Ezzel ott nincs is baj, hiszen mindenki ugyanolyan feltételekkel játszik.

A probléma ott kezdődik, amikor nem mindenki profitál belőle. A Destiny 2 PC-s bétájában például alapjáraton ki van kapcsolva a dolog, de ha bedugunk egy kontrollert, azonnal élesedik az aim assist, így elég lenyomni a bal ravaszt, a játék azonnal az ellenfél fejére rántja a fegyvert. Ennek köszönhetően egy kontrolleres játékos simán kenterbe veri azokat, akik egér-billentyűzettel próbálnak játszani. Redditen több threadben is megy a hiszti emiatt, és bár tudjuk, hogy ez az internet leghangosabb közössége, azért valószínűleg nem az ujjukból szopták ki a dolgot.

Értjük, hogy a Destiny 2 egy széles rétegnek készül, és sokan lesznek, akik több száz (vagy esetenként ezer) óra Destiny után most PC-n folytatnák, de továbbra is kontrollerrel, ez a megoldás azonban önmagában is eléggé felborítja a PvP meccseket, arról nem is beszélve, hogy sok aimbot szoftver ezt a rendszert kihasználva dolgozik. Az Overwatchban is volt hasonló a megjelenéskor, de a Blizzard is rájött, hogy ez így nem járja, ki is vették nem sokkal később. Reméljük, hogy a Bungie már az október végi megjelenés előtt meglépi ezt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)