Hirdetés

Destiny - konzol ban is járhat a visszatérő csalóknak

|

A Bungie bekeményít, és mostantól permanensen bannolhatja a konzolját azoknak a játékosoknak, akiket ismétlődő csaláson vagy moddolt konzolok használatán kapnak.

Hirdetés

Egyik multiplayer játék sem úszhatja meg a csalásokból adódó problémákat, ha pedig valami olyan népszerű, mint a Destiny, akkor végképp nem lehet kivétel. Bár konzolon jóval nehezebb dolga van a csalóknak, mint a PC-s játékok esetén, nem kell félteni őket: moddolt konzolokkal, harmadik felek programjaival vagy akár DDoS támadások indításával így is lehetőségük van előnyt szerezni. Ezért a Bungie most úgy döntött, eggyel erősebb fegyvert is bevet a harcban, és mostantól a konzoljait is bannolja a visszatérő csalóknak.

 

A probléma azóta a legégetőbb, mióta a Rise of Iron keretében megjelent a Trials of Osiris játékmód, amiben 3-3 játékos játszhat egymás ellen, 9 fordulón keresztül. A legnagyobb nyeremény, ami mind a 9 meccs megnyeréséért jár, egy speciális, értékes lootokat tartalmazó területhez való hozzáférés, és emiatt rengetegen próbálkoznak csalással. Ez sok esetben történhet akár úgy is, hogy különböző szoftverek segítségével ellenfeleiket a PS4-ük felugró értesítéseivel bombázzák, amik zavarják ő a játékban, vagy egy DDoS támadással tönkreteszik a játékos kapcsolatát - egy ellenfél kiesése a háromból pedig már könnyen elég lehet a győzelemhez.

A Destiny support oldalán ennek megfelelően az eddig érvényben lévő szankciók közt már a konzol ban ismertetése is szerepel. A legegyszerűbb eltiltás még mindig az activity restriction, amikor a játékos valamilyen multiplayer tevékenységben nem vehet részt (például a Trials of Osirisben). Account restriction esetén a felhasználó lesz felfüggesztve, és az egy-két hetes időtartam alatt, amíg ez tart, nem fér hozzá semmilyen többjátékos tartalomhoz. Az új bant pedig úgy lehet beszerezni, hogyha a konzolodon használt accountok már többször részesültek az előzőek valamelyikében.

A büntetés természetesen csak nagyon alapos megfontolás után kerülhet kiszabásra, utána azonban nincs már helye fellebbezésnek - külön problémás eset lehet, ha használtan vásárolt konzol esetén kiderül, hogy az már le van tiltva a Destiny multiplayeréről. Azonban a Bungie kiemelte, hogy még ebben az esetben sem áll módjukban felülvizsgálatokat végezni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)