Hirdetés

Destiny, The Sims 4 - 2014. szeptemberi játékmegjelenések

|

A fiatalság produktivitását csökkentendő szeptember során jönnek az első őszi blockbusterek. Nem sokat fogunk pihenni.

Hirdetés

Reméljük nyáron mindenkinek sikerült mindent végigjátszania, amivel elmaradása volt, és mindenki felkészült az őszi rohamra, amibe lehet, hogy belerokkanunk, de hát mit tehet az ember, muszáj mindent kipróbálnia. Igaz, hogy majd október lesz az igazán kemény (nézzétek csak meg a cikk végén lévő listát, bár tanulva az utóbbi idők nagy halogatásaiból, csak ceruzával írjátok a dátumokat a naptárba), de szeptember is tartogat néhány érdekes címet. A hónap legfontosabb újdonsága nyilván a Destiny, de nagyon kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a The Sims 4 milyen lesz az előző részhez képest. Aztán ott a FIFA 15, ami vagy megreformálja a sorozatot, vagy nem, vagy a Forza Horizon 2, mely Xbox One-on lenyűgöző, de kicsit tartunk attól, hogy a Microsoft egyáltalán nem mutogatja az Xbox 360-as változatot. Sebaj, az még a hónap vége, és mivel szeptember 5-én jön Magyarországra az Xbox One, legfeljebb majd azon játszunk vele. Most haladjunk csak szépen sorban.

Siegecraft Commander - szeptember 1. - Xbox One

A szeptember mindjárt három Xbox One-os megjelenéssel kezdődik, ezek közül az első a Siegecraft Commander, amiben az a cél, hogy egy stabil erődöt építsünk, de nem a hagyományos módon. Falakat lövedékekkel tudunk húzni, és természetesen a pusztításhoz is lövöldözni kell. Nem egyszerű, de mókás. Osztott képernyős mód is van benne.

Dance Central Spotlight - szeptember 2. - Xbox One

Még nem indult el a nagy Xbox One Kinectes játékhullám, de azért a Harmonix is szeretne szólni, hogy köszöni, a Dance Central sorozat még él, és nem tervezi örökre a kukába dobni. A csak letölthető formában kapható, egyébként az önálló Kinect mellé ajándékba adott játékban alapvetően tíz szám szerepel, a többit külön vehetjük meg. Nem meglepő módon táncolni kell benne, és nem is lehet róla sokkal többet elmondani. Ja, fontos: a Happy is az alapcsomag része.

Warframe - szeptember 2. - Xbox One

PC és PlayStation 4 után a harmadik újgenerációs platformon is bepróbálkozik a Warfame, aminek azért nem sikerült még átütő sikert elérnie. Folyamatosan fejlődik, úgyhogy még lehet esélye a sikerre, csak idő kell hozzá. Free-to-play, úgyhogy mindenképp próbáljátok ki, aztán majd meglátjátok, hogy nektek való-e.

Velocity 2X - szeptember 3. - PlayStation 4

Oldalnézetes platformerekből van már néhány PlayStation 4-en is, ezek mellé csatlakozik a nagyon pörgős és összetett Velocity 2X is, amiben nemcsak gyalog, de űrhajóval is kell közlekednünk és harcolnunk. Szép színes, támogatja a cross buy-t és a cross save-et (PS4 és PS Vita között), és a PlayStation Plusosoknak e hónapban ingyenes.

The Sims 4 - szeptember 4. - PC [Előrendelés]

Tudjuk is, hogy mit várhatunk az új The Simstől, meg nem is. Ami biztos, hogy minden eddiginél részletesebb karakterszerkesztőt és építő eszközöket kapunk, illetve nagyobb szerepet kapnak a simek érzései, amik most már azt is befolyásolják, hogy hogyan viszonyulnak másokhoz. De nem lesz medence, és ez nagyon fáj. A Mac-es változat valamikor később jön. 

Dead Rising 3: Apocalypse Edition - szeptember 5. - PC [Előrendelés]

Xbox One-exkluzívként, sőt mi több, nyitócímként kezdte, de végül PC-re is jön a Dead Rising sorozat harmadik része. Azért kapta az Apocalypse Edition alcímet, mert tartalmazza mind a négy Untold Stories of Los Perdidios DLC-t. Egyébként mindent tud, amit az eredeti, de lévén PC-s játékról beszélünk, nagyobb felbontásban is játszhatjuk. A gépigénye viszont combos, nézzétek meg vásárlás előtt.

 

Planetary Annihilation - szeptember 5. - PC, Mac, Linux [Előrendelés]

Erre a hónapra is jut egy Kickstarteres sikerjáték, amiért a Total Annihilation és a Supreme Commander fejlesztői adták vérüket, és ami már egy ideje elérhető a Steam Early Access keretében. Az űrben járunk, ahol sorra hódíthatjuk meg a bolygókat, miközben fejlesztjük saját egységeinket. Aki szereti a komplexebb stratégiákat, az nem nyúlhat vele mellé.

Warriors Orochi 3 Ultimate - szeptember 5. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Japánból importált játék-hiányotokat most a Warriors Orochi sorozat harmadik részének felújított változatával enyhíthetitek. A szigetországban tavaly szeptember végén jelent meg (PS4-re idén júniusban, Xbox One-on pedig megjelenési cím lesz). Mindent tartalmaz, amit a Hyper változat, de szebb grafikát és több karaktert adtak neki, sőt, az alapjáték sztoriján felül még két másikat is végigjátszhatunk.

 

Destiny - szeptember 9. - Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Destiny egyszer-kétszer szerepelt a hírekben mostanság, nehéz lett volna kikerülni, hiszen egyrészt az egykor a Halo sorozatért felelős Bungie fejleszti, másészt az Activision adja ki, ez utóbbiról pedig tudjuk, hogy nem sajnálja a pénzt játékai népszerűstésére. A csak online játszható játék bétatesztje nagyon sikeres volt, a gyűjtői kiadások többnyire elfogytak, úgyhogy ne lepődjetek meg, ha a megjelenéskor a szerverek le lesznek terhelve.

Teslagrad - szeptember 11. - Wii U

A Teslagrad egy egyszerű kis 2D-s puzzle platformer, ami amellett, hogy aranyos, gyönyörű és elgondolkodtató, az akciórészek miatt néhol egész izgalmas is. Aki még semmilyen más platformon nem próbálta, a Wii U-s verzióval elkezdheti az ismerkedést.

NHL 15 - szeptember 12. - Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Nálunk már nem olyan népszerű az NHL játéksorozat, mint régen volt, főleg mióta PC-re már nem készül új rész. Ez lesz az első olyan NHL, ami újgenerációs konzolokra is kapható lesz, és a legtöbb újítást csak a PS4-es és Xbox One-os változat kapta meg, mert a korong ilyen szinten realisztikus viselkedéséhez az X360 és a PS3 kevés. Meccsek közben a közönséget és a stadionokat is érdemes figyelni, példátlanul kidolgozott mindkettő.

 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Revolution - szeptember 12. és 16. - PC, Xbox 360, PlayStation 3 [Előrendelés]

Az Ultimate Ninja Storm széria negyedik részénél a fejlesztők fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy itt most komoly változások jönnek. Újragondolták a harcrendszert, a csapatalkotást, új karakterek, játékmódok jönnek, és a játékosoknak mostantól lehetősége nyílik testreszabni harcosaikat. A konzolos változat 12-én, a PC-s világszerte 16-án jelenik meg.

Fable Anniversary - szeptember 12. - PC

Nem volt igazán lenyűgöző a Fable Anniversary, az első Fable felturbózott kiadása, na de majd PC-n! Aki az eredetit szerette, az bizonyára örül annak, hogy a hangot és a látványt feljebb tekerték, és bekerült a Heroic nehézségi szint, melyen nem két perc lesz teljesíteni a játékot. Normális trailert nem kaptunk hozzá, úgyhogy álljon itt az Xbox 360-as változat videója.

Anomaly 2 - szeptember 17. - PlayStation 4

Épp amikor a Tower Defense műfajból már kezdett kifogyni a szufla, az Anomaly fejlesztői előálltak a Tower Offense ötletével, ahol mi irányítjuk a menetelő egységeket. Az Anomaly 2 ezt vitte tovább, átalakítható egységeket, komoly egyjátékos kampányt, többjátékos módot kapunk vele. Most már PS4-re is elérhető lesz, akármilyen platformon is játszotok, tényleg próbáljátok ki.

 

Disney Infinity: Marvel Super Heroes - szeptember 18. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

Van még mit fejni abból a tehénből, amit a gazda csak Disney Infinitynek hív. A(z első) 2.0-s kiadásban a Marvel szupehősöké a rivaldafény, az alapcsomagban Vasember, Fekete Özvegy és Thor szerepelnek. A koncepció a szokásos, végigjátszhatunk több kampányt (egyben a Bosszúállókat, egyben Pókembert, egyben pedig a Galaxis őrzőit irányítva), vagy elüthetjük az időt a Toy Box módban. Jó lesz.

Hyrule Warriors - szeptember 19. - Wii U

A Hyrule Warriors más lesz, mint az eddigi Zelda játékok, ez ugyanis egy kőkemény hack 'n' slash, amit a The Legend of Zelda és a Dynasty Warriors sorozatokból mostak össze. Alapvetően Linket irányítjuk, és bár nagyobb hangsúlyt kap a harc, hagyományos, egyszerű fegyvereket is használhatunk.

Wasteland 2 - szeptember 19. - PC, Mac, Linux [Előrendelés]

Apró késés után az inXile szeptember közepén leszállítja az 1988-as Wasteland folytatását, ami természetesen a Kickstarteres támogatóknak köszönhetően valósulhatott meg. Nukleáris holokauszt, kihalt minden, mi pedig egy legfeljebb hétfős csoporttal menetelünk és gyűjtögetünk, harcolunk a túlélésért. Early Accessben most is megszerezhető, de 19. már nincs olyan messze, érdemes lehet megvárni.

Stronghold Crusader 2 - szeptember 23. - PC [Előrendelés]

Az évek során kicsit megkopott már a Stronghold sorozat fénye, az utóbbi részek nem igazán értek az elsők nyomába, de a sorozat szerencsére nem maradt a múlté. Szeptemberben jön a Crusader 2, 12 év után visszatérhetünk a 12. századba, a Közel-Keletre. Oroszlánszívű Richárd vagy Szaladin seregeit irányítva harcolhatunk, miközben tornádók és sáskarajok is nehezítik a dolgunkat. Egy sivatagban azért nem könnyű uralkodni. 

Defense Grid 2 - szeptember 23. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Ha már az Anomaly 2 kapcsán szóba jött a Tower Defense műfaj, nem szabad kihagyni a Defense Grid: The Awakening folytatását sem, ami a készítők szándéka szerint meghatározó lesz, és magasra teszi a lécet. Új játékmódokat próbálhatunk ki, köztük a co-opot vagy a pvp-t olyan helyszíneken, ahol még korábban nem jártunk. Aki Steamen veszi meg, megkapja az első részt is.

Dark Souls II: Crown of the Ivory King - szeptember 24. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

A Dark „nemleszhozzáDLC” Souls II megkapja harmadik letölthető csomagját is, amivel lezárul a The Lost Crowns trilógia. A megjelenési dátumon kívül ismét nem sokat tudunk róla, de általánosságokat szívesen mondunk, ha szeretnétek. Itt egy kis ízelítő: nem lesz könnyű.

FIFA 15 - szeptember 25. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Ahogy az EA hó elején érkező másik játéka, a The Sims 4, úgy a FIFA 15 is az érzelmekre helyezi a hangsúlyt. Na jó, nem pont úgy, egy játékos sem fogja elsírni magát, ha sokáig nem jut labdához, de a fejlesztők szeretnénk, hogy ne csak játsszuk, „érezzük” is a játékot. A PC-s változat alá is betolják az Ignite Engine-t, ami az újabb konzolosoknál tavaly debütált, úgyhogy most már az is szép és sokkal élethűbb lesz.

The Vanishing of Ethan Carter - szeptember 25. - PC [Előrendelés]

Igaz, hogy konzolok közül elsőként (vagy talán exkluzívan) PlayStation 4-re jön, a The Vanishing of Ethan Carter először a PC-t veszi be. A kalandjátékban egy paranormális erőkkel bíró detektívet irányítva kell utánajárnunk Ethan Carter eltűnésének, miközben felfedezzük Red Creek Valley sötét titkait. A terület egyébként szabadon bejárható, de a videók alapján, amiket eddig láttunk, nem a legcsodásabb turistalátványosság. Nem minden része.

 

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad - szeptember 28. - PC [Előrendelés]

Emlékszem, hogy fiatalabb korunkban éltünk-haltunk az IL-2 Sturmovikért, pedig a játékmechanika kiismerése nem volt a legegyszerűbb. A Rise of Flight motorjával üzemelő harci szimulátor az 1942-1943 között zajló sztálingrádi csatát dolgozza fel és röviden az a feladat, hogy lőjjünk mindenre, ami ránk is lő. A béta tavaly novemberben indult, a teljes változat szeptember végétől lesz kipróbálható.

Forza Horizon 2 - szeptember 30.  - Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

A Forza sorozatnak 2012-ben hirtelen lett egy mellékszála, és míg a Forza Motorsport játékokban zárt pályán versenyeztünk, addig a Forza Horizonban már szabadon bejárhattuk egy coloradói zenei fesztivál helyszínét és annak környékét. A veteránok és a kezdők is könnyen rákaphattak, és nem várunk kevesebbet a Dél-Európában játszódó folytatástól sem, ami biztos, hogy Xbox One-on gyönyörű lesz, de az Xbox 360-as verzió állítólag teljesen más. Nemcsak grafikájában, tartalmában is. Hogy ez a Drivatar rendszer és egyéb a Forza 5-ben debütált technológiák hiányán kívül mit jelent, az még kérdés.

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments - szeptember 30. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

A szeptembert egy kalandjátékkal zárjuk, ami az Adventures of Sherlock Holmes sorozat legfrissebb része. Érdekes módon egyaránt inspirálták Sir Arthur Conan Doyle művei és a Sherlock című sorozat is. Hét ügyet kell megoldanunk, köztük gyilkosságokkal, eltűnésekkel, lopással, miközben igyekszünk morálisan megkérdőjelezhető döntéseket hozva megtalálni a valódi bűnösöket.

2014. októberi játékmegjelenések

Middle-earth: Shadow of Mordor - október 2. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Alien: Isolation - október 7. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

NBA 2K15 - október 7. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

NBA Live 15 - október 7. - PlayStation 4, Xbox One

Project Spark - október 7. - PC, Xbox 360, Xbox One

DriveClub - október 8. - PlayStation 4

Skylanders Trap Team - október 10. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii, Wii U

Akiba’s Trip: Undead & Undressed - október 10. - PlayStation 3

Sleeping Dogs: Definitive Edition - október 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Killer Instinct Season 2 - október 15. - Xbox One

Borderlands: The Pre-Sequel - október 17. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

F1 2014 - október 17. - PC, Xbox 360, PlayStation 3

The Evil Within - október 17. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Fantasia: Music Evolved - október 21. - Xbox 360, Xbox One

Just Dance 2015 - október 23. - Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Wii, Wii U

Civilization: Beyond Earth - október 23. - PC

Samurai Warriors 4 - október 24. - PlayStation 3, PlayStation 4

Sunset Overdrive - október 28. - Xbox One

Farming Simulator 15 - október 30. - PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

WWE 2K15 - október 31. - Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Lords of the Fallen - október 31. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)