Hirdetés

Destiny utórengés, játékkontroller nőknek és két nagy pofon - mi történt a héten?

|

Nyugtalanság uralkodik a Destiny béta után, de kisebb-nagyobb botrányok is voltak a héten. És már csak egy hónap van a nyárból.

Hirdetés

Tényleg, ez mindig olyan lehangoló, nem? Bár játékos szemmel inkább örömteli, hogy az uborkaszezonnak (jajj, alig hallottam mostanában ezt a szót, de jó hetvenedszer is leírni) hamarosan vége, jön a szeptember, meg az október, meg a maradék hónapok, és hoznak sok-sok játékot, hogy a nyáron gyűjtögetett pénzt (lol) jól elverhessük. Én augusztusban még biztos, hogy lenézek a Balatonra, elég kemény volt a július, egyik kolléga visszajött szabadságról, a másik elment szabadságra, én meg csak kétszer mártóztam a Velencei-tóban a GameStar tábor alatt. Amúgy legkésőbb holnap képek is kerülnek fel, ha a videók után nem döntöttetek úgy, hogy jövőre inkább táborba jöttök a GTA V PC-s verziójának megvásárlása helyett, ezek majd tutira meggyőznek. Na, nézzük inkább mi volt a héten, mert az sokkal érdekesebb, ez meg itt nem holmi játékújságíró-mikroblog. Pedig lehetne.

Ha már így előkerült a GTA V, kezdjük a hét GTA-s híreivel. HP-val rá kellett eszmélnünk, hogy a Coveted nehezebb lett, mióta utoljára játszottunk vele, úgyhogy még keményebben kell dolgozni, hogy a Los Santos-i bűnöző pénzhez jusson, de Survivalben ketten is egész jók vagyunk (de ha csatlakozni akartok hozzánk, lépjetek be a GSHU crew-ba és figyeljétek a meghívókat). Eközben a világ érdekesebb felén valaki lemodellezte CJ újgenerációs mását, amit a PC-s verzióba szeretne belenyomni, konzolon pedig sikerült megoldani, hogy Choptól az alieneken át az egyszerű epszilonistákig bárki választható karakter legyen a Grand Theft Auto Online-ban. Vannak, akik saját játékot találtak ki, mások a fájlokban turkálnak, és nyomokat találnak a zombis DLC-re, vagy kiszivárogtatják a Heist DLC animációit. Ez az egyik:

Ez még az - egyébként nem olyan távoli - jövő, viszont a héten megjelent egy „több mint 200 év játéka díjat nyert” játék felújított változata: megjött a The Last of Us Remastered, amit egy GameNighttal ünnepeltünk (képek, videó pár napon belül). Mi így, a készítők meg egy színházi előadással és egy alternatív befejezés leleplezésével. Ha megvettétek és már játsszátok PlayStation 4-en (vagy GayStationön), nevezzetek holnapig tartó fotópályázatunkra gyorsan. Nekem például így sikerült durva horrort csinálni az egyébként sem pónikkal tömött játékból:
 

Evezzünk vissza PC-s vizekre, de kezdjük a hidegzuhannyal: megjött az új Colin McRae játék, amit mobilról portoltak át. MOBILRÓL. Ez már a Deus Ex: The Fallal se jött össze, itt meg végképp. Bejelentették az F1 2014-et is, ami még nem jön újgenerációs konzolokra. Ha igazán jó (vagy jól kinéző) versenyjátékot akartok, ott lesz a Project Cars, aminek gépigénye picit magas, de hát nem lehet minden olyan, mint a The Sims 4 gépigény. Az érzelgős simeknek nem kell erőmű, csak nehogy ez legyen az érzelgősség vége:

Szintén leginkább a PC-seknek jó hír, hogy mivel a Dota 2: The Internationalt több mint 20 millióan nézték, az ESPN komolyabban veszi az eSportot. Szeretnénk látni, ahogy a Counter-Strike: GO-ban a Gellért szállóban folyik a döntő, de már azzal is megelégszünk, ha láthatunk egy-két új Unreal Tournament Team Deathmatch-et, vagy ha felkapják a Toxikkot, avagy a shootert, ami a régi értékekre építkezik, pont mint az a chips, amit már amúgy sehol nem találok, pedig szerettem. A végén mondjuk úgyis a Hatoful Boyfriend lesz a legjobb, mert galambokkal lehet benne randizni.

Köszönjük ezt a gifet, internet! A végzetnek nem lehet nemet mondani, és épp emiatt a Destinynek sem. A játék ege gyönyörű, az újonnan bemutatott PvP pálya is olyan jó lesz, mint amilyennek Kanye West hiszi magát, és még szinte semmit nem láttunk a béta alatt abból, amit a szeptemberben megjelenő játék kínál. A bétát egyébként négy és félmillióan(!) próbálták ki, köztük volt EndreMan is, akinek kalandozásait ötrészes GameStartunkban követhetitek figyelemmel. Más érdekes adatokat itt találtok. Az eddigi visszajelzések alapján biztos, hogy ez lesz a napi program a Bungie irodájában:

Hasonlóan múlatják majd az időt a Ubisoftnál is, mert az biztos, hogy az Assassin's Creed Unity durva lesz. A hazánk fiai által készített CGI trailer is ezt tanúsítja. Közben közeleg a gamescom, ahol várhatóan bejelentik az Assassin's Creed: Rogue-t, vagy Cometet, vagy fene tudja, hogy hívják. A gamescom azért is fontos, mert az EA kétórás sajtótájékoztatóval, a Microsoft meg nagy dobással készül. Az EA egyébként valószínűleg az EA Accesst is részletezi, ami a Sonynak nem tetszik.

Mint említettem akkor, amikor még nem húszat pislogtam másodpercenként, és nem az asztal alatt fekve írtam a cikket, hogy voltak botrányok. A Rust fejlesztője, a Facepunch Games például bejelentett két új játékot (Riftlight és Deuce), ami nem okozott maradéktalan örömöt, lévén még a Rust sincs kész. De ők tudják, mit csinálnak, nem kell félni. Mi meg tudjuk, mit nem csinál a Crytek: a Homefront: The Revolutiont, például. A Crytek USA-tól is elvették a Hunt: Horrors of the Gilded Age nevű cuccost, de az legalább cégen belül maradt. A Gearbox közben el szeretne határolódni az Aliens: Colonial Marinestól, a FIFA 15-ből kimaradnak a brazilok, a Tini Nindzsa Teknőcök ausztrál forgalmazója meg keresi a gödröt, amibe eltemetheti magát egy kínos baki után. Néhányakat felháborított a nők számára kialakított kontroller is, mások nem értették, mi köze a játékokhoz. Hadd ne kelljen magyarázni.

Én már csak annyit szeretnék kérni, hogy augusztusban maradjon meg a napsütés, de senkinek ne vágjon menetet a bal szemébe az izzadságsavó, játsszatok sokat a hónapban megjelenő játékokkal, olvassátok el Sniper Elite 3, Murdered: Soul Suspect és Bound By Flame tesztünket, valamint a Wildstar teszt 1. részét. Jövő héten már újra HP mesél nektek (ha a lapleadás nem facsarja ki), és akkor ő mondja majd az ivósjátékos mondatot: „Vegyetek GameStart!”.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)