Hirdetés

Deus Ex: Mankind Divided - eredetileg Adam Jensen nélkül akarták megcsinálni

|

A karaktert szinkronizáló színész mesélt a fejlesztők korábbi terveiről.

Hirdetés

Az Eidos Montreal által fejlesztett Deus Ex előzmény, a 2011-es Human Revolution méltán fürdőzik a játékosok és a kritikusok dicséretében, az Adam Jensen főszereplésével készült sztori az egyik legizgalmasabb a sci-fi játékok műfajában. 2016-ban megérkezett a következő rész, a Mankind Divided is, amely már némileg visszafogottabb lelkesedést váltott ki, de így is 83-as átlagot tudhat magáénak a Metacriticen, amely nem azt jelzi, hogy egy horribilis minőségű folytatásról lenne szó. Viszont ha minden úgy alakul, ahogy a fejlesztők eredetileg szerették volna, akkor talán teljesen más megítélése lenne a Mankind Dividednek

Hirdetés

A Jensent megszólaltató színész, Elias Toufexis a VG247-nek adott interjújában ugyanis többek között arról is beszélt, hogy az Eidos eredeti terve az volt, hogy a karakter nem tér vissza a folytatás sztorijában. Éppen ezért meglepetésként is érte, mikor végül mégis felhívták a munka miatt. Toufexis szerint a marketinges csapat azt mondta neki, hogy nem lehetséges visszahozni Jensent, de ő úgy gondolta, hogy az egyik legjobb videojátékos karakterről van szó, így ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni. Végül megegyeztek és folytatták a Human Revolution történetét, amin aztán két és fél évig dolgoztak.

A színész azonban nem egyszerűen csak a hangját kölcsönözte Jensennek. Elmondása alapján megkapta a teljes narratívát a munka előtt, így a szinkron és a mocap munkálatok mellett az írók dolgát is segítette azzal, hogy teljesen magáévá tette a karaktert és tanácsokat adott azzal kapcsolatban, hogy Adam hogyan viselkedne vagy reagálna bizonyos helyzetekben. Ennek eredményeként Jensen sokkal élőbbnek, valóságosabbnak érződik, mint az előző részben. 

Alig várjuk, hogy a csapat folytassa a Mankind Dividedet, amelyre minden esély megvan, hiszen tavaly azt nyilatkozta a stúdió feje, David Anfossi, hogy a széria nem halott, csak pihen. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)